Eén van de tafels tijdens de brunch
Eén van de tafels tijdens de brunch (Foto: Iris Spaink)

Ruim 60 personen bij Lentebrunch JCI Lek en Linge

JCI Lek en Linge, een organisatie van jonge ondernemende mensen, organiseerde op zaterdag 20 april een Lentebrunch voor mensen die niet de mogelijkheid hadden een paasbrunch bij te wonen.

Geldermalsen - Bijvoorbeeld ouderen, mensen die een moeilijk jaar (achter de rug) hebben en gezinnen die het financieel niet breed hebben. JCI gunde deze mensen vlak voor Pasen een gezellige en smakelijke brunch. De aanwezigen hebben volop genoten van al het lekkers, de bingo, de oud Hollandse spelen en naar eigen zeggen met name de aandacht die zij kregen van de leden van JCI.

“Geweldige dag, prachtige mensen ontmoet en heerlijk gegeten. Dank je wel aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt”, zo luidt een van de bedankjes die een deelnemer op Facebook plaatste. Tijdens de brunch bedankte een van de senioren JCI middels een speech: “Ik wil grote dank uitspreken aan JCI die dit georganiseerd heeft. Dit is buitengewoon, wat ons is aangeboden. Een aanbod om senioren die de komende dagen in eenzaamheid doorbrengen, of aan huis gebonden zijn door beperkingen, een plezierig moment rondom de paasdagen te bezorgen. JCI is daarin geslaagd.” De dame vervolgt: “Dat er jongeren zijn die niet alleen aan ons denken, maar die het zich kunnen indenken hoe het is om eenzaam te zijn, en dus besloten hebben om ons daarbij te helpen, geeft ons een heel warm gevoel.”

De brunch vond plaats bij VRIJ in Culemborg, die het gebruik van de ruimte en soep sponsorde. Overige gerechten werden verzorgd door lokale ondernemingen, zoals Bazuijnen Partyservice, Het Bankethuis, Mini Resto ’t Veer en Jumbo. De bingoprijzen en het personenvervoer zijn ook gesponsord. Daarnaast kreeg JCI vrij te besteden cheques om de brunch tot een succes te maken, zoals van Kroon Auto’s, Aditech, Tandheelkundig centrum Parijsch, Kubus Wonen, DOEN Congressen en Expload. Een totaaloverzicht van sponsoren is vermeld op de website van JCI.

JCI Lek en Linge
JCI Lek en Linge maakt deel uit van JCI Nederland (voorheen Junior Kamer), een wereldwijd opererende organisatie van jonge, ambitieuze en ondernemende mensen in de leeftijd tot 40 jaar die hun netwerk willen uitbouwen, zich persoonlijk willen ontwikkelen en een bijdrage willen leveren aan positieve verandering in de samenleving door het ondersteunen van goede doelen. Young professionals die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap, kunnen voor een persoonlijke uitnodiging contact opnemen via de website www.jcilekenlinge.nl.

JCI heeft zich voorheen vaker ingezet voor ouderen. Zo organiseerden zij een Oud Hollandse Kermis in woonzorgcentrum Ravestein en een expositie van kunst in de gangen van een zorgcentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden