De opbrengst zal na de finale van Het Robert Mars Toernooi, wat gedurende de marktdag gespeeld zal worden, aangeboden worden aan KiKa.
De opbrengst zal na de finale van Het Robert Mars Toernooi, wat gedurende de marktdag gespeeld zal worden, aangeboden worden aan KiKa. (Foto: )

Meuk is Leuk Markt voor KiKa in Beesd

Op zaterdag 1 juni organiseren de Vrienden van Robert Mars voor de achtste keer een oergezellige markt op sportpark Molenzicht in Beesd. Dit jaar hebben zij er de naam Meuk is Leuk Markt aan meegegeven.

Beesd - Er zullen, in zo'n 30 boordevolle kramen, diverse nieuwe en oude spullen te koop worden aangeboden. Daarnaast kan een gokje gewaagd worden bij één van de verlotingen en kan jong en oud proberen een prijs te winnen bij enkele behendigheidsspellen. Om ook de inwendige mens tevreden te houden is er ook voldoende te eten en drinken.
De kramen zullen gevuld zijn met onder meer; boeken, speelgoed, bloemen, fruit, cakes, taarten, curiosa en sportartikelen.

De opbrengst zal na de finale van Het Robert Mars Toernooi, wat gedurende de marktdag gespeeld zal worden, aangeboden worden aan KiKa. Dit doel is gekozen naar aanleiding van het overlijden van Robert Mars, de naamgever van het toernooi, nu 8 jaar geleden. De Vrienden van Robert Mars hebben gemeend het nuttige met het aangename te verenigen en op deze manier KiKa te steunen. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95 procent. Hiervoor werft KiKa fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Populair worden was de ultieme wens van Robert en nu "zijn" toernooi inmiddels de achtste editie viert is dat al redelijk gelukt. In de afgelopen jaren hebben ruim 2000 kinderen een balletje getrapt tijdens dit unieke toernooi en hebben vele bezoekers de markt bezocht. Ook hebben al een aantal bekende Nederlanders belangeloos een bijdrage aan het toernooi geleverd.

De Vrienden van Robert Mars hebben opgeteld al ruim 100.000 euro aan KiKa kunnen overhandigen.
Dit bedrag is opgebouwd uit de opbrengst van de markt, de verlotingen, sponsorinkomsten en verschillende acties die door het jaar heen georganiseerd worden zoals het bakken en verkopen van appelbeignets eind december.

Om 9.00 uur vindt op het hoofdveld een spectaculaire opening plaats.

Meer info op www.robertmarstoernooi.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden