Misschien is de film ook wel een voorbode van nieuw talent: Thymen Schippers, een jonge, veelbelovende filmer. (Foto: Jos)
Misschien is de film ook wel een voorbode van nieuw talent: Thymen Schippers, een jonge, veelbelovende filmer. (Foto: Jos) (Foto: Jos)

Nieuwe film Lente in Rivierenland online te zien

Voorjaar in Rivierenland: bloeiende fruitboomgaarden langs Maas en Linge, vers geploegde akkers en grazige weiden. Een bonte lappendeken die je het mooist in beeld brengt in vogelvlucht. Met een drone dus. Jos Kruisbergen, filmer voor de stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid, gebruikt zo'n snorrend hoogvliegertje-met-camera steeds vaker om zijn 'aardse' beelden te ondersteunen.

Door Bas van der Hoeven

Daarbij krijgt hij regelmatig hulp van dronepiloot' Thymen Schippers. De 15-jarige kleinzoon van Kruisbergen gaat graag mee met opa.

"Hij bestuurt niet alleen de drone, maar maakt ook prachtige shots met mijn camera", zegt Jos. "Thymen is echt een natuurtalent, maar zegt dat hij van filmen niet zijn vak wil maken."

De film Lente in Rivierenland laat zien dat in de Betuwe en in het Land van Maas en Waal landschappelijke schoonheid, recreatie en economie elkaar omarmen en versterken.

Misschien is de film ook wel een voorbode van nieuw talent: Thymen Schippers, een jonge, veelbelovende filmer, mede dankzij de genen van opa Jos Kruisbergen.

De film is te zien op de site van Tweestromenland in Beeld en Geluid: www.2bg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden