Jaarmarkt Asperen weg uit Voorstraat wegens regeldruk

De muziekvereniging Ad Astra, organisator van de jaar- en rommelmarkt in Asperen, heeft moeten besluiten de markt te verplaatsen. Decennia lang was de Voorstraat jaarlijks het centrum van de Jaarmarkt.

Asperen - De belangrijkste reden voor de verplaatsing is de verscherpte veiligheidsmaatregelen die dermate veeleisend zijn dat het comité van de jaarmarkt geen andere oplossing kon bedenken dan de markt elders te houden. Gelukkig is Asperen rijkelijk bedeeld met alternatieven die zeker geen afbreuk aan de markt zullen doen. Sterker het kan zomaar gezelliger en sfeervoller worden.

Dit jaar zal de markt gehouden worden rondom het Gemeentehuis van Asperen. Vanaf het Raadhuisplein door 'het Bos' bij de muziektent langs het Gemeentehuis naar de Vrouwe van Elburgstraat om weer aan te sluiten bij het Raadhuisplein.

Ad Astra zal met de rommelmarkt te vinden zijn rondom haar Muziektent in het Bos. De kindermarkt krijgt het mooiste plekje pal voor het mooie witte gemeentehuis van Asperen.

Net als alle jaren vindt de jaar- en Rommelmarkt plaats op de zaterdag na Hemelvaartsdag die dit jaar op 1 juni zal zijn.

De vrijdag ervoor gaan de leden van Ad Astra door de straten van Asperen om de overtollige huisraad en andere zaken die geschonken worden aan Ad Astra op te halen. Heeft u goederen die nu reeds weg kunnen en niet kunnen blijven liggen tot 31 mei dan is een telefoontje naar Jan Hanegraaf voldoende en hij komt het ophalen, tel. 06-10933918.

Het jaarmarkt Comité wil inwoners van Asperen die een bijzondere gave hebben in het maken van creatieve dingen of een uniek talent, en dit willen laten zien of tentoonstellen, een podium bieden op de markt: jaarmarkt@adastra-asperen.eu.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden