Docenten Sonny Fakiera, Cornee Visée en Corné den Breejen (achter).  Op donderdag 11 april ging alles anders in het brugklasgebouw van de Lingeborgh.  (Foto: Maik Jansen)
Docenten Sonny Fakiera, Cornee Visée en Corné den Breejen (achter). Op donderdag 11 april ging alles anders in het brugklasgebouw van de Lingeborgh. (Foto: Maik Jansen) (Foto: Maik Jansen)

Ondergedompeld in de wereld van de kunsten

Géén gewone lesdag maar een creatieve dag naar eigen keuze. Op donderdag 11 april ging alles anders in het brugklasgebouw van de Lingeborgh. Het gebouw werd omgetoverd tot een echte Kunstfabriek met verschillende werkplaatsen.

Geldermalsen - Alle brugklasleerlingen konden zich inschrijven op één van de twaalf werkplaatsen zoals Metaal, Keramiek, Mode, Stop-motion of Muziek. De werkplaatsen hadden allemaal pakkende titels zoals ’Don’t be trashy, recycle’, ‘Groovin’ Bits & Pieces’ en ‘Smaken verschillen’. Er kwam zelfs een echte modeontwerpster haar kennis delen bij de werkplaats Mode: Roosmarijn Koster, winnaar van The Best Fabric Award 2016).

Noortje Erich is Kunstcoördinator klas 1 en initiatiefnemer. Vol tevredenheid kijkt ze terug op het verloop van de dag. “Het is een feestje om alle collega-docenten vol passie als ware Meesters in hun eigen domein aan het werk te zien.” Maanden voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan: van lesmateriaal ontwikkelen tot aan het verzamelen van afvalmaterialen. “Wanneer je dan op deze dag de leerlingen in volle concentratie en met een glimlach op hun gezicht bezig ziet, maakt dat mij trots,” vervolgt Erich. “Hopelijk hebben we onze leerlingen laten zien dat kunst helemaal niet stoffig is.”

Meer berichten