Touwtrekken
Touwtrekken (Foto: Ilse Pannekoek)

Goede sfeer Lingewaalse Koningsspelen

Op de velden van voetbalvereniging VV Heukelum werden afgelopen vrijdag de Lingewaalse Koningsspelen gehouden. Deze sportdag werd georganiseerd door de combinatiefunctionaris sport, Ans van ‘t Pad, van Welzijn West Betuwe en de acht basisscholen van Logos en O2A5.

Heulekom - Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement  komen de bovenbouwleerlingen van alle basisscholen uit de kernen Vuren, Heukelum, Spijk, Herwijnen en Asperen samen om een sportieve en leuke dag te hebben. Er worden groepen gevormd waar de 350 kinderen van verschillende scholen bij elkaar worden ingedeeld, zo leren kinderen op een leuke manier ook leeftijdsgenootjes uit de gemeente kennen die niet bij hen op school zitten.

Tijdens de Lingewaalse Koningsspelen gingen alle gevormde groepen langs 14 verschillende spellen waaronder flag football, tennis en voetballen met een grote bal. Bij de onderdelen sprint, hordelopen en speerwerpen werd gestreden om de beste afstand of tijd. Bij het sprinten was Tonniefa Gazon de snelste van de meisjes en bij de jongens werd dat Aurelius van de Berg. De beste afstand bij speerwerpen werd gegooid door Timo van Heusden en Lieke den Besten. Matthijs Bolwijn en Amanda Kiep hadden de snelste tijd met hordelopen.

Mede dankzij de hulp van 16 studenten van het Koning Willem I college kijkt de organisatie terug op een geslaagde sportdag. ,,Ik heb veel positieve reacties gehad over de inzet en de betrokkenheid van deze studenten. Zonder hen en natuurlijk alle hulp van ouders, leerkrachten, leerlingen van het Heerenlandencollege en andere vrijwilligers is het lastig om de Lingewaalse Koningsspelen te organiseren'', aldus Ans van 't Pad.

Meer berichten