De trainer / coach van DSS'14, Klaas Biezen, heeft het erg naar zijn zin bij de Heesseltse voetbalclub. (Foto: archief K. Biezen)
De trainer / coach van DSS'14, Klaas Biezen, heeft het erg naar zijn zin bij de Heesseltse voetbalclub. (Foto: archief K. Biezen) (Foto: )

Last van concurrerende dansfeesten

Het eerste herenteam van de Heesseltse voetbalclub DSS '14 staat op dit moment met 20 punten vierde van onderen in de vijfde klasse D van Zuid 1. Trainer/coach Klaas Biezen (1949): "Het is ons doel om 32 punten te vergaren."

Door Arno voor de Poorte

Heesselt - Met zijn zeventig jaar is de uit Poederoijen afkomstige Klaas Biezen één van de nestors van het regionale trainersgilde. Hij is al veertig jaar hoofdtrainer en heeft in zijn trainerscarrière elf verenigingen getraind. En dat vaak in een combinatie van twee clubs tegelijk. Dat kunstje flikt hij de laatste jaren opnieuw met het trainerschap van de vrouwen van Kerkwijk naast zijn activiteiten voor DSS '14. "Volgend seizoen is mijn derde bij deze club, hoewel ik ook bij voorgangers Opijnen en Waalkanters van de fusieclub voor de groep heb gestaan. In totaal ben ik negen jaar verbonden met DSS '14 en dat bevalt me heel goed. Sportief draaien we beter dan vorig jaar; toen zijn we op één na laatste geworden in de competitie."De doelstelling voor dit seizoen luidde dan ook: beter draaien en 32 punten pakken. Met dit aantal punten schaart een team zich in de middenmoot. Met een aantal wedstrijden tegen lager geklasseerde teams en een inhaalprogramma tijdens het paasweekend moet dat er zeker inzitten is de opvatting van de ervaren oefenmeester. "Het gaat lekker in deze fase van de competitie; de selectie is compleet, hoewel ik vaak een beroep doe op jongens uit de jeugd onder 19. Die gasten moeten dan twee keer per week aantreden op het veld voor een wedstrijd. Dat is soms te veel van het goede."

Jeugd

De jeugd heeft de toekomst bij DSS '14. Achter de jeugd onder de 19 zitten twee ijzersterke elftallen volgens Biezen. Dat leidt de komende jaren tot een jong en sterk team. Het doel is dan om nog sterker en stabieler te worden. Persoonlijk zet de trainer het liefst in op een kampioenschap of anders op een periodetitel. "Voetballend hebben we zeker wat te zoeken in de vierde klasse. Fysiek komen we nog iets te kort, maar dat is een kwestie van groeien." Over groeien gesproken: bij de club spelen een paar groeibriljantjes. Het is wel eens lastig om die voor je vereniging te behouden. Biezen heeft daar vertrouwen in. "De jongens die nu met elkaar de selectie vormen, maken deel uit van een hechte vriendengroep. Die zie ik niet één, twee, drie naar een andere verenging vertrekken." Wel heeft de trainer last van concurrentie van dans- en tentfeesten die de jeugdige spelers in het weekend graag bezoeken. "Uitgaan is een dingetje. Dat is een frustrerend kantje aan het trainerschap van een kleine club."

Prachtclub

Biezen glundert als hij stelt dat DSS '14 een prachtclub is. "Van alle clubs die ik in mijn lange trainersloopbaan gediend heb, is dit de fijnste club van allemaal. Iedereen, dus: het bestuur, de vrijwilligers, sponsors en supporters staan dag en nacht klaar voor de club om er iets moois van te maken. Als ik mijn biezen pak als trainer zou dit een mooie laatste club zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden