Boze bewoners hebben geen goed woord over voor de Avri. Mevrouw Alie Hoogendoorn (l) Ben van der Linden en Ellen Fikse
Boze bewoners hebben geen goed woord over voor de Avri. Mevrouw Alie Hoogendoorn (l) Ben van der Linden en Ellen Fikse (Foto: )

'Ze doen bij Avri wat ze zelf willen'

Door de Avri wordt een groot aantal afvalcontainers geplaatst in alle kernen van het verzorgingsgebied, zo ook in de gemeente West Betuwe. Vanaf 1 juli moeten de inwoners het afval gescheiden gaan storten in de daarvoor bestemde containers. Niets mis mee is de mening van velen maar over de locaties waar ze worden aangebracht is veel te doen. Over de zogenaamde inspraak die de Avri meent te geven aan de inwoners, daarover zijn veel inwoners allerminst tevreden.

Door Cees Hoogteyling

Heukelum - Aanwonenden van de Dwarsweg in Heukelum hebben op Russische wijze inspraak gehad. De Avri heeft daar geen vrienden gemaakt. De container zou eerst geplaatst worden op het stukje groen aan het einde van de Dwarsweg. Daar moest dan openbaar groen verwijderd worden. Inwoners maakten daar bezwaar tegen. Avri zegt: "Goed dan gaan we hem ergens anders zetten." Inwoners horen niet waar de container dan wel wordt geplaatst. Aan de andere kant van het bedoelde veldje is een speeltuintje en een bankje. Daar heeft een kastanjeboom gestaan. Omdat hij ziek was is de boom door de gemeente Lingewaal gerooid.

Notenboom

Een groenbedrijf in de Dwarsweg, sponsorde een notenboom en heeft in overleg met de gemeente op de plaats waar de kastanjeboom stond de notenboom gepoot. Laat nu de Avri, zonder verder overleg daar de container plaatsen. Omwonenden tekenen bezwaar aan bij de Avri. Die zegt gewoon: spreektijd burgers is voorbij. Als u in hoger beroep wil gaan, dan moet u zelf de proceskosten betalen.

Aan de andere kant van het speelveldje is ook een grasveldje. Daar heeft de gemeente Lingewaal nieuwe bomen geplant en volop ruimte gelaten voor de nieuwe container. Een ruimte waar twee bomen zouden kunnen staan is opengehouden. Laat nu in de beantwoording van de bezwaarbrief van mevrouw Alie Hoogenboom, Dwarsweg 16 staan, dat de container geplaatst gaat worden voor Dwarsweg nr. 12, nee denkt men bij Avri we zetten de containers voor nr.14.

Alie Hoogendoorn: "Ik heb op alle manieren bezwaar gemaakt. Die prachtige notenboom gaat er straks gewoon aan. De boom gaat groeien en zal voor het legen van de container in de weg staan. Gevolg beschadiging en zo gaan we toch niet om met het groen?" Ellen Fikse van nummer 14: "Ik heb bezwaar gemaakt en je krijgt gewoon geen antwoord. Ze doen bij Avri wat ze zelf willen. Het is onfatsoenlijk hoe je behandeld wordt." Ben van der Linden: "Bij de Avri wist men vanaf het begin al dat de container hier geplaatst zou worden. Vorige zomer heeft de Avri op deze plaats al boringen verricht. We worden op zo'n Hollands gezegd belazerd."

Avri

Toen we deze klacht vorige week ontvingen hebben we contact opgenomen met de Avri. Eerst was men in vergadering. Jasmyna Parodi zou het uitzoeken. Aangegeven dat dit in de krant moest, maar na een aantal dagen mochten we nog geen reactie ontvangen.

Meer berichten