Enkele muziekstukken van de vereniging
Enkele muziekstukken van de vereniging (Foto: Martin van den Hout)

Muziekworkshops voor beginners in Haaften

In mei en juni organiseert muziekvereniging Nieuw Leven uit Haaften workshops voor mensen die een instrument willen leren spelen. In acht workshops leren de deelnemers de beginselen van het spelen van een blaasinstrument. Marko van Esch, een professioneel muziekdocent, begeleidt de workshops. De deelnemers krijgen een instrument te leen van de vereniging. Ze kunnen kiezen uit een breed scala van instrumenten, zoals saxofoons, trompetten, tuba’s of klarinetten.

Haaften - Na acht lessen kan je natuurlijk nog niet spelen, maar ken je wel de beginselen en weet je of je het instrument leuk vindt of eventueel toch een ander wilt kiezen. Als vervolg kan je dan bij de vereniging privélessen volgen. Er zijn veel mensen die altijd al een instrument hadden willen leren spelen, maar er nooit toe gekomen zijn. Vaak vinden zij de drempel te hoog om zelf op zoek te gaan naar muziekles en zich meteen in te schrijven voor les. Juist voor deze mensen zijn de workshops een mooie oplossing.

Ook voor mensen die vroeger een instrument hebben gespeeld, maar het al jaren niet aangeraakt hebben, is dit de kans om weer te beginnen. De vereniging hoopt op deze manier mensen te interesseren om lid te worden en na verloop van tijd mee te spelen in het orkest, maar dit is niet verplicht. Maar, nog mooier dan alleen muziek maken, is samen muziek maken. Om het laagdrempelig te houden, vraagt de vereniging voor acht groepslessen slechts 25 euro. De lessen worden gehouden op woensdag in Haaften. De exacte plaats en tijd worden nog bekend gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@muziekvereniging-haaften.nl of bellen met Martin van den Hout (06-23063345).

Meer berichten