Západská
Západská (Foto: Gerrit van Beest)

Západská en De Lingemuzikanten in Beesd

Zondagmiddag 14 april staat Beesd opnieuw in het teken van “Frühling mit Blasmusik”. Van 14.00 tot 16.30 uur zullen twee bijzondere kapellen te beluisteren zijn in partycentrum “De Dorpskring”.

Beesd - De organiserende Egerländerkapel Egerländer kapel “De Lingemuzikanten” is inmiddels binnen en ook buiten de regio een graag geziene gast en heeft, na de oprichting in 2015, tijdens verschillende evenementen van zich laten horen. De positieve reacties tijdens de vele en drukbezochte optredens hebben ertoe geleid dat de agenda van de Lingemuzikanten voor 2019 inmiddels flink vol geboekt is.
“Spass am spielen” staat bij de Lingemuzikanten hoog in het vaandel.
De Betuwse formatie staat onder leiding van kapelmeester André van der Leest.

Speciaal gastorkest van deze middag is “Západská”, dat 'Kapel uit het westen' in het Tsjechisch betekent. De kapel, die in 2010 is opgericht, bestaat uit 13 ervaren muzikanten uit de regio Roelofarendsveen.
Alle muzikanten hebben een voorliefde voor de Moravische, Mährische en Böhmische muziek. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Mährische blaasmuziek aangevuld met andere muziekstijlen.
De organisatie is zeer verheugd deze geweldige kapel te kunnen vastleggen voor een optreden in Beesd.

De afwisseling van Egerländer, Böhmische, Mährische en een touch van populaire blaasmuziek maakt “Frühling mit Blasmusik” tot een gezellige en luisterrijke middag. Niet alleen voor de vaste fans en liefhebbers van blaasmuziek, maar ook voor iedereen die een gezellig middag wil beleven.

Het concert zal om 14:00 uur beginnen en duurt tot ongeveer 16:30 uur. De zaal gaat om 13:30 uur open en de toegang is gratis. Wilt u meer informatie over de Lingemuzikanten of wilt u ze boeken neem dan contact op met Gerrit van Beest, tel: 06-18228599 of email: Delingemuzikanten@outlook.com

Meer berichten