Planten haag door deelnemers en vrijwilligers. In de frisse stralen van de lentezon staken boeren en vrijwilligers zaterdagmorgen de handen uit de mouwen. (Foto: Henk van Ziel)
Planten haag door deelnemers en vrijwilligers. In de frisse stralen van de lentezon staken boeren en vrijwilligers zaterdagmorgen de handen uit de mouwen. (Foto: Henk van Ziel) (Foto: Henk van Ziel)

Betuwse boeren werken aan meer biodiversiteit

In de frisse stralen van de lentezon staken boeren en vrijwilligers zaterdagmorgen de handen uit de mouwen. Op Melkveehouderij Mulder in Driel hielpen ook de kinderen enthousiast mee met het aanplanten van struiken. In Kesteren is langs de Cuneraweg -van Rhenen naar Ochten- gestart met het planten van verschillende struiksoorten. De start van het project ‘Betuwe Bijenlandschap’ is hiermee een feit.

Ochten - Belangrijk doel van dit project is de biodiversiteit te vergroten ook om met name voor bijen en vlinders een goede leefomgeving te creëren.

De struiken zijn voorlopig nog klein, maar in de komende weken worden er ook nog stroken met bloemen gezaaid. Over een paar maanden vormt de Betuwe een kleurig geheel waar bijen, vlinders en insecten prima gedijen. Op diverse plaatsen in de Betuwe doen ruim 20 boeren mee aan het gezamenlijke project ‘Betuwe Bijenlandschap’. Het verbinden van boerenland en natuur is best lastig, maar biedt ook kansen. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor en de Agrarische natuurverenigingen Tieler- en Culemborger Waarden en Lingestreek zijn met belangrijke steun van Rabobank West Betuwe aanjagers van dit project.

Meer info: info@anvlingestreek.nl

Meer berichten