De bezoekers hadden de middag van hun leven. Er werd uit volle borst meegezongen: 'Kleine Greetje uit de polder'. Er werd zelfs nog een dansje gemaakt.
De bezoekers hadden de middag van hun leven. Er werd uit volle borst meegezongen: 'Kleine Greetje uit de polder'. Er werd zelfs nog een dansje gemaakt. (Foto: )

'Kun je nog zingen, zing dan mee'

Iedere tweede dinsdag van de maand komen de 60-plussers van Buurmalsen samen in Ons Eigen Gebouw. Eens in het jaar worden ook de soosleden van Tricht en Geldermalsen uitgenodigd. Vorige week was ook de bejaardensoos van Deil uitgenodigd. Het dorpshuis was 'mutje' vol, ouderen houden wel van een gezellig feestje. Dit jaar wordt in Buurmalsen het veertigjarig jubileum gevierd.

Door Cees Hoogteyling

Buurmalsen - Een feest is natuurlijk geen feest als er geen muziek is. Bestuurslid van soos Buurmalsen Willie van Blitterswijk: "We zijn als bestuur blij dat na een belletje met de mondharmonicavereniging Nog Eens Proberen (NEP) uit Hellouw, de muzikanten onze uitnodiging hebben aangenomen. Dit is het voorbeeld van hoe we in de toekomst samen, in de nieuwe gemeente West Betuwe, de dorpen leefbaar houden." Het was voor alle aanwezigen een geweldige middag. NEP nam de aanwezigen mee terug in de tijd. Uit volle borst werd er gezongen en zelfs werd er een dansje gemaakt. "Buurmalsen heeft ons een onvergetelijke middag bezorgd", zegt mevrouw Berendse uit Geldermalsen. Maarten van Hoogerdijk uit Buurmalsen: "Dit zijn echt de mooie dagen in het leven. Voor mij, ik denk dat ik namens velen spreek, mogen deze mensen vaker terugkomen."

Nog Eens Proberen

In 1953 werd mondharmonica vereniging Nog Eens Proberen, of zoals ze zelf zeggen NEP, opgericht. In het achterhuis van Gert Jan van Mourik, rond de potkachel werden de repetities gehouden. In 2000 was het ledenaantal gedaald en kon men nauwelijks van een vereniging spreken. Besloten werd te stoppen. Dat was slecht nieuws. In 2008 werd de resterende leden gevraagd nog eens te spelen. Dat optreden werd op tv uitgezonden in het programma Man bijt hond. Wim Hol: "We kregen de smaak weer te pakken en het werd een herstart. Iedere donderdagavond hebben we repetitie en het ledental is nog steeds groeiende." Voorzitter Corrie van Veen: "Mondharmonica spelen is goed voor je longen. We zouden het fijn vinden als we wat jeugdige muzikanten konden verwelkomen." NEP heeft op dit moment weer bijna dertig leden. Leen Bambacht: "Wij treden onderhand vaker op als André Rieu", zegt hij lachend. Nico Dekker vindt muziek maken voor senioren geweldig. Voor hem werken dit soort feesten mee om de leefbaarheid in de dorpen te behouden. NEP heeft een repertoire van ruim zestig liedjes met muziek en zang uit de oude doos.

Meer info: www.nogeensproberen.nl

Meer berichten