Organist Piet van der Steen, inwoner van Tricht, brengt weer een omvangrijke cd-productie uit. (Foto: Han Haitjema)
Organist Piet van der Steen, inwoner van Tricht, brengt weer een omvangrijke cd-productie uit. (Foto: Han Haitjema) (Foto: Han Haitjema)

Nieuwe cd-productie met orgelwerken César Franck

Organist Piet van der Steen, inwoner van Tricht, brengt weer een omvangrijke cd-productie uit. Nu met orgelwerken van César Franck (1822-1890).

Tricht - De grote 19e eeuwse componist Franck bespeelde in zijn jaren een orgel van de meest beroemde orgelbouwer in de 19e eeuw in Frankrijk: Aristide Cavaillé-Coll.
Francks orgelwerken zijn dan ook gedacht vanuit de klank van dit instrument. Piet van der Steen toog dus naar een Cavaillé-Coll-orgel in Frankrijk: het instrument in de monumentale neo-gotische kerk Notre-Dame in Épernay. Hij nam daar op zestien orgelwerken van Franck en in Nederland enkele werken op een drukwind-harmonium.

Piet van der Steen hield zich in zijn inmiddels meer dan 50-jarige organistenloopbaan langdurig bezig met Francks kunst, met zowel zijn orgel- als met zijn harmoniumwerken.
Al in 1976 behaalde hij de Eerste Prijs op het eerstgehouden Nationaal Concours César Franck in Haarlem.

De 3 cd-box wordt gepresenteerd tijdens een orgelconcert op vrijdag 17 mei (20:15) in de Oud-Katholieke Ste. Gertrudiskathedraal in Utrecht.
De nieuwe cd-productie is aldaar voor een eenmalig gereduceerde prijs verkrijgbaar. De toegang is vrij.

Meer berichten