Op bezoek bij OBS De Lokhorst. (Foto: Sandra v.d. Laar)
Op bezoek bij OBS De Lokhorst. (Foto: Sandra v.d. Laar) (Foto: Sandra vd Laar)

Chapeau op bezoek bij OBS De Lokhorst in Deil

De peuters van Chapeau Kinderwerk uit Enspijk gaan één keer per zes weken op bezoek bij de kinderen van groep 1 van OBS De Lokhorst in Deil. Wat gebeurt er allemaal op school en wie spelen er nog meer? Het is alvast een kennismaking.

Deil - Als je 4 jaar oud bent, mag je naar de basisschool. Een spannende gebeurtenis voor kinderen. Iedereen benoemd dat je naar school mag, maar eigenlijk weet je als kind niet goed wat er mee bedoeld wordt. OBS De Lokhorst en Chapeau Kinderwerk zochten de samenwerking op. De oudste peuters van het kinderdagverblijf gaan één keer per zes weken een kijkje nemen in de klas. Ze doen mee in het spelen in de hoeken of volgen een gymlesje. Zo hebben de peuters al een beetje een beeld van wat er allemaal gebeurd op een basisschool. Naast de beeldvorming geeft het ook een extra stimulatie in de ontwikkeling.

Chapeau Kinderwerk B.V. biedt alle kinderen de methode Uk en Puk aan. Dit draagt bij aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen. Naast taal stimuleert het ook alle andere ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen.

Om de overstap naar de basisschool goed te kunnen voorbereiden is een bezoekje aan een echte basisschool een mooie aanvulling.

Meer berichten