Foto:

Lionsclub realiseert geheugenkist voor Alzheimer trefpunten

De werkgroep van de Lionsclub Geldermalsen organiseert jaarlijks een "Wine & Dine' avond. De opbrengst hiervan is voor het goede doel. Dit evenement wordt gesponsord door de plaatselijke bedrijven. Nadat voorgaande jaren een bijdrage was bestemd voor de Kerst Inn, scouting Geldermalsen en de voedselbank, is er nu een bedrag van 2500 euro voor de aanschaf van vier geheugenkisten bij het Alzheimer Trefpunt West Betuwe.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - Alzheimer Trefpunt West Betuwe is een onderdeel van Alzheimer Rivierenland. Pieter Keur van Welzijn West Betuwe vertelde ons erg blij te zijn met deze sponsoring. Er was eerst gedacht aan een geheugenkabinet in de bibliotheek, maar dat was financieel niet haalbaar. Na creatief denken ontstond het idee van de geheugenkist. Het verzoek bij de Lions om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten werd positief ontvangen.

Joost Sparla, voorzitter van de Lions evenementengroep: "Het jaarlijkse evenement wordt door veel mensen bezocht en dat is wat het mogelijk maakt dat we dergelijke initiatieven financieel kunnen ondersteunen." Michiel de Boer van de Lions: "Het wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van alle horecabedrijven en veel ondernemers in Geldermalsen. Wij kunnen wel veel willen, maar uiteindelijk als je geen draagvlak hebt kunnen ook wij het wel schudden."

Er waren alleen maar blije gezichten. Zo mocht wethouder Ton van Maanen de sleutel van de kist overhandigen aan afdeling medewerkster Jannie Niehof van WZC Ravenstein.

Wethouder van Maanen: "Namens de gemeente spreek ik mijn waardering uit naar allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Je beseft pas wat Alzheimer precies betekent voor familie en omstaanders als je het in je omgeving zelf meemaakt."

Deze kist is en de nog komende drie kisten worden nog gemaakt door Floor van Doorn uit Geldermalsen. Floor: "Mijn hobby is houtbewerken, nu dit langs kwam heb ik direct positief gereageerd. Ik had het hout nog en ben blij een bijdrage te mogen geven."

De geheugenkisten hebben allen een verschillend thema meegekregen. Creatief aan de slag, terug naar de natuur, geheugenschat en deze eerste kist is kom in beweging. Na drie maanden zal de kist rouleren. De kisten komen naast Ravenstein ook in Zorgcentra Avondlicht, De WittenbergZorg, De Bloementuin en Welzijn West Betuwe.

Bij deze formele ingebruikname was ook de voorzitter van Alzheimer Rivierenland Truus Vermeulen aanwezig.

Meer berichten