Linda van Willigen en Fred Temminck plakken label op de kaas van familie Noordam. (Foto: Noordam Hellouw)
Linda van Willigen en Fred Temminck plakken label op de kaas van familie Noordam. (Foto: Noordam Hellouw) (Foto: Noordam Hellouw)

Noordam: origineel Gelders streekproduct

Linda van Willigen en Fred Temminck hebben bij zuivelboerderij Noordam aan de Meikampgraaf in Hellouw een nieuw label uitgereikt. Het is een sticker die de herkenbaarheid van streekproducten moet vergroten. Nadat zij symbolisch de regionale producten in de winkel van een sticker hadden voorzien, kregen zij een rondleiding.

Hellouw - Zuivelboerderij Noordam is een melkveebedrijf met een complete kaasmakerij. De broers Noordam en hun echtgenotes runnen het bedrijf. Vrijwel alle melk verwerken zij op het eigen bedrijf en dat levert hoogwaardige en mooie streekproducten op die in de eigen winkel verkocht worden. Het hoofdproduct is kaas en verder karnemelk, roomboter, diversen soorten yoghurt, vla, slagroom en advocaat.

Het label met de tekst origineel Gelders streek product werd eerder gelanceerd door minister Carola Schouten en Dirk Vreugdenhil, van de ChristenUnie. ''Op deze manier kunnen we zien wat voor mooie producten er allemaal gemaakt worden in onze regio. En dit is een mooie manier om de waardering voor de boer en het voedsel te vergroten. Wij vinden het belangrijk dat onze boeren in het zonnetje worden gezet, want zij zijn degenen die zorgen voor deze prachtige hoogwaardige levensmiddelen'', gaf Van Willigen aan.

Meer berichten