Hans van Kranenburg, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht maakte de bewoners van Lingesteyn blij met een draaiorgel.
Hans van Kranenburg, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht maakte de bewoners van Lingesteyn blij met een draaiorgel. (Foto: Lingesteyn)

Draaiorgel voor bewoners Lingesteyn

De organisatie van de Bloesemtocht maakte onlangs de bewoners van Lingesteyn in Leerdam blij met een draaiorgel.

Geldermalsen/Leerdam - Een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Bloemrun en Bloesemtocht gaat naar het Bloesemtochtfonds. De vele vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten voor een soepel verloop van de tocht kunnen een beroep doen op dit fonds voor een goed doel van hun keuze. Een draaiorgel voor de bewoners van Lingesteyn past heel goed bij het bestedingsdoel van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, de nationale sociale hulp: steun bieden aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd.

Draaiorgel

De bekende deuntjes van het interactieve, handgemaakte en -beschilderde draaiorgel zorgen bij de overhandiging al snel voor herkenning, vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid. Het orgel is voorzien van een computersysteem dat een "orgelboek" bevat met diverse liedjeslijsten. Tevens is het mogelijk de muziek af te spelen middels het draaiorgelwiel, waarbij men zelf het tempo kan bepalen.

Plezier voor iedereen

Het draaiorgel is verrijdbaar. Op deze manier kunnen alle bewoners er gebruik van maken en plezier beleven. Kortom, het draaiorgel is een mooie aanvulling in de zorg voor de bewoners van Lingesteyn.

Lopen voor het goede doel

De Bloesemrun en Bloesemtocht worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Beide activiteiten hebben als doelstelling geld in te zamelen voor de steun aan chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving. De voorinschrijving voor de Bloesemrun op vrijdag 12 april en de Bloesemtocht op zaterdag 13 april is gestart. Inschrijven kan via de website rodekruisbloesemtocht.nl.

Meer berichten