Job Budding is 18 jaar oud en een topper in schilderen. (Foto: Marlène van Overbeek)
Job Budding is 18 jaar oud en een topper in schilderen. (Foto: Marlène van Overbeek) (Foto: Marlène van Overbeek)

Finale plek voor ROC Rivor-student Job bij Skills Heroes

ROC Rivor-student Job Budding uit Kesteren staat op 14 en 15 maart in de 2-daagse finale van Skills Heroes, de landelijke vakwedstrijd voor mbo studenten. Hij neemt het in de finale op tegen zeven schilderstudenten van diversen mbo’s. Hij heeft maar één doel en dat is winnen. Daarom traint Job in aanloop naar de finale extra hard om alle schilderopdrachten binnen een bepaalde tijd netjes op te leveren.

Geldermalsen - Job is 18 jaar oud en een topper in schilderen. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) waarbij hij vier dagen in de week werkzaam is bij AJW Schilderwerken in Rhenen. Hij vindt het “heel gaaf” dat hij weer mag deelnemen aan Skills Heroes. Job werd vorig jaar derde en is nu strijdlustiger dan ooit: “Mijn doel is naar de Europese Skills in Rusland. Daar mag de winnaar van de Nationale Skills Heroes heen.''

Job vertelt: “Op dit moment oefen ik veel samen met mijn coach Johnny Serné van het leerwerkbedrijf Schildersvakopleiding in Geldermalsen. Tijdens de finale krijg ik verschillende schilder en behang opdrachten en ook een vrije opdracht. Dit moet ik allemaal binnen twee dagen af hebben.”

In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren. Job: “Tijdens de finale ga ik de opdracht goed doornemen en dan bedenken hoe ik het ga aanpakken. En daarna? Gewoon knallen!”

Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland.

Meer berichten