Foto: Michel Plass

Mario Kock: Jeugdige LLB'er vooral druk druk druk

De gemeente West Betuwe kent 31 raadsleden. Gekozen mensen die zich inzetten voor de gemeente en meebeslissen over allerlei aspecten van onze omgeving. Sociaal betrokken mensen die zich in anonimiteit begeven. Wie zijn dit? Weekblad West Betuwe portretteert alle raadsleden. Vandaag Mario Kock uit Tuil van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe.

Door Michel Plass

TUIL - Druk, druk, druk. Dat beschrijft het leven van Mario Kock wellicht het best. ''Maar ik heb een prachtig leven'', zegt het 30-jarige raadslid van LLB. Kock is al zo'n 15 jaar actief als vrijwilliger bij allerlei organisaties, vooral in Haaften waar hij geboren en getogen is. Sinds een jaartje woont hij in Tuil.
Kock zit in de Burcht van Haaften achter zijn laptop. Het cultuurhuis lijkt zijn tweede huis. ''Met de Oranjevereniging zijn we hier vaak.'' En ook bij andere activiteiten in de Burcht is de energieke Kock betrokken. Hij was als bestuurslid van de exploitatiecommissie nauw betrokken bij het Haaftense verenigingsgebouw. ''Ik wil graag dat alle lokale verenigingen meer samen gaan werken en dat er veel meer activiteiten in de Bucht komen'', legt hij uit. Als voorzitter van de Oranjevereniging maakt Kock er zich hard voor.
De politiek was voor Kock geen vanzelfsprekendheid. ''Ik had helemaal geen ambities in die richting. Maar omdat ik erg betrokken ben bij het wel en wee van ons dorp liep ik vaak tegen dingen aan waar ik gehoor bij de politiek voor zocht. Dat vond ik regelmatig bij de Leefbaar-partij. Het is toch een partij die echt probeert de lokale belangen te vertegenwoordigen. Daarom kwam ik vaker in contact met lijsttrekker Petra van Kuilenburg. En twee jaar geleden vroegen ze of ik in het bestuur wilde komen. Tja, nu ben ik raadslid.'' Voor Kock was het belangrijk om van een andere kant iets voor de gemeenschap te betekenen. ''Een eervolle en uitdagende functie. En ik vind het belangrijk dat er ook jongere mensen in de politiek zitten. En de partij past qua programma echt bij mij. De partij is transparant en heeft korte lijnen met bewoners en weet wat er speelt en leeft en is zichtbaar in de kernen. Ook na de verkiezingen moeten we er voor de inwoners zijn en blijven.''
Wat is zijn drive om nagenoeg alle vrije tijd in vrijwilligerswerk te steken? ''Ik krijg enorm veel energie als ik iets kan regelen en organiseren. Met elkaar iets bereiken, dat is toch hartstikke mooi. En voor jeugd is er al niet veel te doen, dus daar organiseer ik graag iets voor.'' Voor Kock was dat jaren geleden reden om de stichting JeWelz (Jeugd en Welzijn) op te richten. Een stichting bedoelt om specifiek activiteiten voor jongeren te organiseren, zoals bijvoorbeeld een jeugdsoos.
Kock is accountmanager bij Heineken. Vanuit die functie is hij vaak bij grote evenementen, zoals concerten. ''Dat is ook echt leuk om te doen. Privé ga ik ook regelmatig naar een concert of evenement en reis ik graag.'' Daarnaast doet hij aan hardlopen en fietst hij graag door West Betuwe met zijn mountainbike. ''Zo kom je weer op nieuwe plekken en leer ik als raadslid de gemeente ook steeds beter kennen.''

Meer berichten