Onder grote belangstelling van familie en vrienden, werd door burgemeester Harry Keereweer, samen met Sjoukje Haan haar kleding museum geopend.
Onder grote belangstelling van familie en vrienden, werd door burgemeester Harry Keereweer, samen met Sjoukje Haan haar kleding museum geopend. (Foto: )

Burgemeester Keereweer opent kleding museum

Voor burgemeester Harry Keereweer was het even terug in de tijd. Hij opende, het voor de gemeente West Betuwe unieke 'Sjoukjes Kleding Museum' in Waardenburg. Onder grote belangstelling van familie en bekenden, werd de naam van het museum onthuld. Dat deed hij samen met Sjoukje Haan, de eigenares van de kledingcollectie 1850-1950.

Door Cees Hoogteyling

Waardenburg - Op de bovenetage van WS Mediagroep aan de Industrieweg 1 in Waardenburg heeft Harry Keereweer, burgemeester van West Betuwe, Sloukjes Kleding Museum geopend. Keereweer: "Een dergelijk museum is een aanwinst voor onze zo mooie gemeente. Ik ben erg blij dit te mogen doen. Bij het zien van de kleding, zag ik in gedachten mijn opoe weer. Als ik van haar een kwartje kreeg, ging de serie rokken omhoog en haalde ze uit een soort zakje het muntje. Ik vind dit museum fantastisch het is een feest van herkenning." Sjoukje Haan vertelde dat de kleding van haar moeder de aanzet is geweest van de unieke verzameling. Thea de Geest en Corrie van Wijk van Welzijn West Betuwe vinden het museum geweldig. "Dit is echt iets om met ouderen te bezoeken."

Info: ankoensjoukje@ziggo.nl

Het museum is open op afspraak.

Meer berichten