Namens de gemeente West Betuwe gaf burgemeester Keereweer de dorpsraad een cheque van 7.500 euro voor het uitvoeren van de eerste plannen.
Namens de gemeente West Betuwe gaf burgemeester Keereweer de dorpsraad een cheque van 7.500 euro voor het uitvoeren van de eerste plannen. (Foto: )

Burgemeester 'ruilt' dorpsplan voor cheque

Woensdag 30 januari kreeg burgemeester Harry Keereweer in het prachtige Polderhuis aan de Lingedijk, het dorpsplan van Acquoy van de Kooise dorpsraad. Namens de gemeente West Betuwe gaf hij hen een cheque van 7.500 euro voor het uitvoeren van de eerste plannen.

Acquoy - Het dorpsplan is het afgelopen jaar samen met veel bewoners gemaakt. Samen met de vereniging DKK (Dorpshuizen, Kleine Kernen) maakte men er een mooie glossy samenvatting van. Op www.kooisedorpsraad.nl is het dorpsplan te lezen.
Ria van Esterik is de kersverse gebiedsmakelaar van Acquoy. Zij was erbij om kennis te maken met de dorpsraad én met de plannen van het dorp. De dorpsraad ontving een cheque van 7.500 euro voor het uitvoeren van de eerste onderdelen van het plan.
Op uitnodiging van de gemeente Geldermalsen maakte de dorpsraad samen met de inwoners een dorpsplan voor Acquoy, met als basis de input voor het bidbook. Deze input is verzameld door middel van ansichtkaarten, dorpswandelingen, interviews, inloopavonden en dorpsgesprekken.

Meer op kooisedorpsraad.nl

Meer berichten