Rian Lukassen, districtsmanager UWV Rivierenland en Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland tekenden de overeenkomst.
Rian Lukassen, districtsmanager UWV Rivierenland en Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland tekenden de overeenkomst. (Foto: Inge Schopenhouer)

UWV Rivierenland stapt in leerwerkroutes Werkzaak

Werkzaak lanceerde ruim anderhalf jaar geleden leerwerkroutes om werkzoekenden in een periode van een tot twee jaar op weg te helpen naar een baan. UWV gaat nu ook meedoen met deze acht leerwerkroutes.

Geldermalsen - De routes worden opengesteld voor mensen met een Wajong, Wia of WGA uitkering. De opzet van de leerwerkroutes kan voor deze groep een belangrijke bijdrage leveren in de route naar werken.

Uitbreiding met deze doelgroepen geeft meer talenten in de regio een kans om via de leerwerkroute naar werk toe te groeien. Deze aanvulling is voorbereid door Werkzaak in overleg met UWV.

Financiën

Per leerwerkroute kunnen er vier tot acht mensen via UWV deelnemen. Werkzaak en UWV maakten afspraken over de financiën. Die afspraken verkleinen de schotten tussen verschillende geldstromen en worden daarmee ondergeschikt gemaakt aan de doelstellingen van Werkzaak en UWV gezamenlijk: namelijk talenten naar werk begeleiden.
De jobcoach geldstroom gaat naar Werkzaak, de opleidingskosten betaalt UWV en bij succesvolle uitplaatsing ontvangt Werkzaak een uitstroom fee van UWV.

Meer berichten