Lisa met haar oma, omringd door haar familie, ze waren haar steun en toeverlaat tijdens de verbouwing in de afgelopen maanden.
Lisa met haar oma, omringd door haar familie, ze waren haar steun en toeverlaat tijdens de verbouwing in de afgelopen maanden. (Foto: )

Brasserie in Beesd, uitbreiding IJsbar

Maart 2018 ging gelukkig de ijssalon aan de Voorstraat in Beesd weer open. Met een nieuwe eigenaresse en een nieuwe naam. Beesd en alle passanten en toeristen waren erg blij met de komst van IJsbar 98, de eigenaresse zelf gelukkig ook. Ze zag al spoedig kansen voor uitbreiding en maakte haar droom werkelijkheid. Donderdag 3 januari opende zij officieel haar eigen Brasserie, Meat the Butcher, midden in Beesd.

Door Marjon de Lange

Beesd - "In dit pand was 10 jaar geleden nog een slagerij", vertelt eigenaresse Lisa Versteegh, "steaks en burgers zijn de specialiteit van de brasserie, onze naam verwijst natuurlijk naar goed vlees, maar is ook een knipoog naar de slager die hier vroeger zat. We hebben daarnaast ook vis- en vegetarische gerechten en vanaf maart gaat in het voorste gedeelte de ijssalon weer open met ambachtelijk bereid Italiaans ijs van de familie Granucci. Naast lekker uit eten wil ik ook graag dat mijn brasserie annex ijsbar een ontmoetingsplek is voor jong en oud om lekker te ontspannen. Ik ben geboren en opgegroeid in Beesd, ik miste zoiets als dit echt hier."

Veel belangstelling

Het is een drukte van belang op de avond van de officiële opening. "In oktober 2018 hebben we de ijssalon gesloten om te gaan verbouwen, in december zijn we al open gegaan, alleen nog niet officieel. We hebben al de nodige reserveringen gehad en beide kerstdagen zaten we vol", vertelt Lisa. De reacties zijn lovend. De achterste ruimte van de brasserie biedt ruimte aan ongeveer 50 personen. Je waant je in een laagdrempelige knusse huiskamer maar dan met stoere details als staal, beton, hout en een lamp van dikke touwen. Echt leuk is een muur met de naam van de brasserie in retro-tegeltjes.

Mibrasa-oven

"Ik ontdekte de houtskooloven van Mibrasa op de Horecava. Hij heeft nu een prominente plaats in onze open keuken. Bij een temperatuur van 280 graden wordt het vlees in korte tijd perfect bereid." Als chefkok Dennis Versloot enthousiast de oven open doet zien we echte houtskool wat nog even opgeschud moet worden. "Het vlees krijgt daardoor een subtiele rooksmaak", verklapt hij. Een aanwezige dorpsgenoot vertelt dat hij afgelopen eerste kerstdag echt perfect bij de brasserie gegeten heeft.

Horeca-familie

Lisa's ouders zijn de eigenaars van Het Oude Posthuys in Leerdam, samen met haar partner waren ze haar grote steun en toeverlaat tijdens de verbouwing. Haar broer werkt als kok. De officiële openingshandeling voor de brasserie wordt verricht door de oma van Lisa. "Zij is mijn tweede moeder maar eigenlijk zou mijn opa het lint doorknippen, helaas is hij ziek, sinds gisteren ligt hij op bed met longontsteking.

Vriendelijk

"De prijsstelling van onze kaart is zeer vriendelijk", vertelt Lisa, "echt voor elk wat wils. Het geeft mij een enorme voldoening om gasten te zien genieten van een heerlijke avond uit." Haar website is nog in de maak, reserveren kan via tel. 0345-820378.

Meer berichten