Foto: William Hoogteyling

Waarnemend burgemeester Keereweer geïnstalleerd

De Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje was naar de kersverse gemeente West Betuwe gekomen om waarnemend burgemeester Harry Keereweer te installeren. Dat gebeurde op de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente. Daarna werden de 31 raadsleden beëdigd.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - Voor de aanvang van de vergadering werd er een moment stilgestaan bij het overlijden van oud-burgemeester Gerrit Willem Baris (88), hij is vrijdag 28 december in Herwijnen overleden. Baris, geboren in Schiedam was lid van het CDA, verruilde in 1978 zijn burgemeestersplaats Hummelo en Keppel voor Geldermalsen. In 1993 ging hij met pensioen. Hij was een zeer gezien burgervader. Baris werd opgevolgd door Steven van Schaijck.

De eerste vergadering onder het voorzitterschap van burgemeester Keereweer verliep vlot. De beëdiging van de 31 raadsleden van 10 verschillende partijen en de griffiers was een fluitje van een cent. Vanaf de onderhandelingstafel werden geen mededelingen gedaan, de voorzitter maande de onderhandelaars wel tot enige spoed. "Deze gemeente heeft wel behoefte aan een werkend college. We laten wel zien dat we snel kunnen vergaderen", aldus Keereweer.

Meer berichten