Logo weekbladwestbetuwe.nl


Burgemeester De Vries (l) Sikko Haan en Walter Cleton keuren de eerste druk van de pers die door de burgemeester in werking werd gesteld. (foto en tekst: Cees Hoogteyling)
Burgemeester De Vries (l) Sikko Haan en Walter Cleton keuren de eerste druk van de pers die door de burgemeester in werking werd gesteld. (foto en tekst: Cees Hoogteyling) (Foto: )

Burgemeester De Vries op werkbezoek bij WS Mediagroep

Burgemeester Harry de Vries van Neerijnen bracht vorige week een bezoek aan drukkerij WS Media Groep. WS staat voor Walter Cleton en Sikko Haan, de twee directeuren die begin dit jaar de krachten hebben gebundeld en in het pand aan de Industrieweg 1 te Waardenburg een drukkerij zijn begonnen en waar nu 35 personeelsleden uit de regio werken.

Door Cees Hoogteyling

Neerijnen - Cleton was voor het samengaan eigenaar van drukkerij All Print in Zaltbommel. Haan had een toeleveringsbedrijf in drukkerij grondstoffen met een groot klantenbestand door het hele land. Ze hadden een goede band met elkaar en droomden ervan om samen een drukkerij te starten. Toen het pand in Waardenburg te koop kwam, besloten de twee de krachten te bundelen. Op dit strategisch mooie punt langs de A2 ging de nieuwe drukkerij van start. Na de verbouwing verhuisde de drukkerij uit Zaltbommel naar Waardenburg. Directeur Haan geeft uitleg over hoe de twee elkaar hebben gevonden en over de producten die in Waardenburg worden vervaardigd. Haan: "We zijn begonnen in een periode dat er veel drukkerijen sluiten. Nu zijn er nog zo'n zeshonderd. De vraag naar drukwerk zal blijven en mogelijk zal de vraag toenemen. Papier drukken is ons vak en we hopen naar een vierentwintig uurs bedrijf te groeien." De directie legde uit hoe de koop van het pand tot stand is gekomen, de moeilijkheid om geld te krijgen bij de bank. De ondernemers moesten een meervoud aan onderpanden en garanties gegeven aan de bank om een deel van het benodigde geld te mogen lenen. De Vries reageerde: "Nu het ondernemersklimaat toch beter is geworden zouden de banken ook meer hun maatschappelijke verantwoording moeten nemen." Bij de rondwandeling vertelden ook de ontwerpers hoe zij werken. Zo kreeg De Vries die aandacht had voor affe facetten een indruk van de drukkerij waar totaal producten worden vervaardigd vanaf ontwikkeling tot eindproduct. Burgemeester De Vries stelde de drukmachine, waarop een magazine moest worden gedrukt in werking. De eerste vellen werden door hem en de directie gekeurd, na hun goedkeuring mocht de pers de klus afmaken. Verenigingen komen terug van digitale mededelingen en laten de drukkerij hun maandelijkse bladen weer drukker. De Vries: "Ik ben blij dat we straks in de nieuwe gemeente West Betuwe zo'n mooi bedrijf hebben wat aan mensen in onze regio werk biedt. Ik heb genoten van dit werkbezoek."

Meer berichten