Logo weekbladwestbetuwe.nl


<p>DE GROEP VRIJWILLIGERS VAN WORD SERVANTS DIE VAN 23 JULI TOT 3 AUGUSTUS VRIJWILLIGERSWERK KOMT DOEN BIJ &#39;S HEEREN LOO. (FOTO: WORLD SERVANTS)</p>

DE GROEP VRIJWILLIGERS VAN WORD SERVANTS DIE VAN 23 JULI TOT 3 AUGUSTUS VRIJWILLIGERSWERK KOMT DOEN BIJ 'S HEEREN LOO. (FOTO: WORLD SERVANTS)

(Foto: )

Jongeren bouwen belevingstuin

Van 23 juli tot 3 augustus komen 26 jongeren uit heel Nederland naar ‘s Heeren Loo locatie De Rietpol in Geldermalsen om vrijwilligerswerk te doen. De jongeren zouden vanuit stichting World Servants als vrijwilligers naar Myanmar afreizen, om daar te bouwen aan een voorziening voor mensen met een beperking. 


Geldermalsen - Maar door corona en de politieke onrust in dat land, kon die reis niet doorgaan. In plaats van Myanmar komen de jongeren naar Geldermalsen om toch iets voor een ander te kunnen betekenen.


Belevingstuin

De jongeren zullen zich als vrijwilliger inzetten op ‘s Heeren Loo locatie De Rietpol, waar dagelijks zo’n 40 kinderen met een ontwikkelingsachterstand of ernstige meervoudige beperking komen. Bij De Rietpol zullen de jongeren een belevingstuin aanleggen, die de zintuigen van de kinderen op allerlei manieren prikkelt. Naast het klussen aan de bewegingstuin, zullen de jongeren ook verschillende activiteiten organiseren en wat kleinere klussen oppakken voor de bewoners van ‘s Heeren Loo locatie de wieken in Geldermalsen. Hun oorspronkelijke plan, iets voor een ander betekenen, krijgt daarmee dichtbij vorm, in plaats van ver weg.


World servants

World servants organiseert al ruim dertig jaar bouwprojecten in afrika, azië en latijns-amerika, waarbij nederlandse jongeren zich inzetten. Onder het motto ‘bouwen aan verandering’ dragen de jongeren concreet bij aan een lokale wens. Ze bouwen bijvoorbeeld mee aan een school of ziekenhuis. Tegelijk verandert het wereldbeeld van de jongeren hierdoor ook. Je inzetten voor een ander is nooit zonder gevolgen voor jezelf. Jaarlijks gaan zo’n 800 jongeren op reis met world servants.


‘s Heeren loo

‘s Heeren loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Met 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.

Meer berichten