Logo weekbladwestbetuwe.nl

SMOBEO ziet het levenslicht

Het zat al een poosje in het vat en had flink wat voeten in aarde, maar Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken, roepnaam SMOBEO, ziet nu het levenslicht. 

Beesd - SMOBEO is opgericht om muzikaal onderwijs en muzikale participatie in Beesd (en omstreken) te bevorderen en verder te ontplooien. Deze organisatievorm helpt ons om muzikale pedagogische en sociale ambities voor de regio voor elkaar te gaan krijgen en om vanuit een andere ondergrond in contact te komen met overheden, scholen, cultuurliefhebbers en collega-cultuur-aanbieders en instanties.

SMOBEO is een soort paraplu waaronder (ook) de Muziekfabriek en Zangschool vallen, maar het is véél meer dan dat!

Met 3 belangrijke speerpunten gaat SMOBEO aan de slag:
- muzikale verbindende evenementen organiseren in onze regio
- meer en beter muziekonderwijs, niet alleen op de muziekscholen in onze streek, maar ook in de (basis)school.
- muziek en muziekonderwijs beschikbaar en bereikbaar maken voor iedereen, ook die mensen die om welke reden dan ook niet zomaar een muziekschool of evenement binnen kunnen wandelen, zoals bijvoorbeeld ouderen, mensen met een achterstandspositie of mensen met speciale zorgbehoeften.

SMOBEO heeft al een domeinnaam: www.smobeo.nl. Binnenkort word die site wat uitgebreider en staan daar de concrete plannen, activiteiten en projecten. Zodra corona een beetje haar hielen licht, staat er van alles te gebeuren! SMOBEO krijgt een eigen nieuwsbrief, daarover later meer.

Meer berichten