Logo weekbladwestbetuwe.nl

Jubileum vijf jaar Zangschool

Weet jij het nog, de opening van Zangschool Beesd? Het was één groot feest. Optredens op het podium in de loods (met o.a. Amy, Liz en Gijs), een photobooth en de muziekquizzz met alleen maar winnaars. Ons pand had dezelfde gezellige vloer, met in de (nu ondenkbaar kleine) ‘grote oefenruimte’ wel 30 enthousiaste fans op krukjes en bankjes bij “De Voorspeel”. We hadden Juf Janneke, Juf Anne, de MZ-band, Twix en Gospelkoor Faith. Al snel kwam Jesse en iets later ook meester Daniël. Faith werd uiteindelijk BasedOn en naast Zangschool werden we ook Muziekfabriek Beesd (en ook daar komen zelf komend seizoen alweer veranderingen).


Beesd - En toen: Corona. Het woord klinkt zó gezellig: ‘Co-ro-na’. Eén kwart en twee achtsten met een accentje op de eerste. Legato-boogje erover en dan zit er muziek in zou je zeggen. Maar het werd muzi-kaalslag. Afschakelen, lockdown, camera aan: zoomen maarrrr! Kleuters privéles geven, ongezellig plexiglas, ongastvrij ouders en verkouden snotneuzen de deur wijzen: wat een schrale gekkigheid allemaal! Steeds de blik op oneindig en blijven vooruitdenken! En dankzij jullie, lieve mensen, kwamen we deze tijd toch redelijk ongeschonden door, met zijn allen.

Midden in die turbulentie vloog het mailtje binnen van Theo Bindels, dirigent van Harmonie Concordia. Of we het leuk vinden ons eerste lustrum straks met Concordia te vieren. Wij hadden immers ook meegewerkt aan hun Lustrum? Het duurde. even. voordat. het. kwartje. viel… Lustrum? ….Oeps! Dat betekent… dat we nu 5 jaar bestaan! En dat is super leuk!!! Dat moet gevierd worden!

Hoe gaan we dat doen? Tsja. Daar ligt nog even een uitdaging. Want nu iets groots plannen is nog nèt te vroeg. Daarom gaan we er een feestJAAR van maken. Met misschien iets groots, maar vooral heel veel kleinschaligs. En met dat concert van de Zangschool met Concordia natuurlijk, op 6 november. We hebben we alvast deze feestelijke nieuwsbrief voor je, met bovendien nog 2 officiële nieuwtjes: we tikken naast de 5 nog een magisch cijfer aan en: S.M.O.B.E.O. is geboren! O ja, en een nieuwe Music Bunch cursus.. waarover je zo meteen meer leest.

5 jaar Zangschool, wow! Verhip, dan ben ik nu 15 jaar zang- en 5 jaar pianodocente. Dat zijn een heleboel nootjes die soms even de goede kant op gestuurd moesten worden. En heel veel mooie mensen waarvan ik vertrouwen kreeg…Hoe prachtig en dankbaar is dat! Ook van Julia, die dan wel helemaal onderaan deze nieuwsbrief pas de revue passeert, maar zeker alvast hier even vermeld moet worden!, maar Voor mijn gevoel zijn we nu lekker op stoom, dus ik zeg: op naar de volgende 15! Aan ambitie en leuke plannen in ieder geval geen gebrek :)

Ik kijk er naar uit om ons feestje met jullie samen te vieren en hoop jullie in september weer hartelijk welkom te kunnen heten op de Ridderslag. Ook hoe het na de vakantie verder gaat lees je verderop Ik wens jullie allemaal een hele mooie zomer, fijne vakantie en tot snel!

Meer berichten