Logo weekbladwestbetuwe.nl


Afscheidsfeest juf Wilma
Afscheidsfeest juf Wilma (Foto: Ida Schinkelshoek)

Varik zwaait juf Wilma uit

Juf Wilma gaat met pensioen. Welverdiend, maar wat zal ze gemist worden! Bijna dertig jaar, vanaf 14 december 1992 was ze werkzaam op de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool in Varik, waar ze op vrijdag 9 juli 2021 is uitgezwaaid door haar collega’s en de kinderen van de school.

Varik - Wilma d’Hollosy heeft in al die jaren een geweldige staat van dienst opgebouwd. Ze heeft les gegeven aan alle groepen van het basisonderwijs en deed dat met een duidelijke visie op goed onderwijs. Ieder kind kreeg het onderwijs dat het nodig had. Wilma was een uitstekende docent en daarnaast was ze binnen de school ook gedragsspecialist, vertrouwenspersoon, antipestcoördinator en zorgteamlid. De laatste jaren had ze de kleuters onder haar hoede.

Maar bovenal: Wilma was een geweldige collega! Betrokken met haar kinderen in de klas en met  haar collega’s. Er ontging haar niets en positief kritisch ging ze altijd op zoek naar oplossingen, waarbij ze  de rust behield en nooit in paniek raakte. Een fijne, behulpzame collega  met humor en een luisterend oor voor de kinderen, de ouders en de collega’s. Wilma was een sfeermaker, het was altijd gezellig in haar klas. Een warm mens.

Nu is  de tijd gekomen dat Wilma samen met haar man Martin kan gaan genieten van de kinderen en kleinkinderen.  Genieten van de vrijheid, de rust en het reizen met de camper. 

De leerlingen en oud-leerlingen in Varik zullen vaak aan haar terugdenken, juf Wilma met haar gitaar, wanneer ze samen het door haar geschreven  schoollied zongen: “Voel je welkom, voel je vrij”.  Zo’n juf wil iedereen toch!

Henk Hendrickx

Meer berichten