Logo weekbladwestbetuwe.nl


Nationale Diabetes Challenge groep 2019
Nationale Diabetes Challenge groep 2019 (Foto: MG)

Wandelt u mee met de Nationale Diabetes Challenge?

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Door regelmatig te wandelen blijf je fit, versterk je spieren en gewrichten en stimuleer je de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht.

Geldermalsen - Daarom organiseren we dit jaar in West Betuwe opnieuw een Nationale Diabetes Challenge. De start is op donderdagmiddag 24 juni, 14.00 uur. Wat is de Nationale Diabetes Challenge? De NDC is een beweegprogramma voor volwassenen, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen 15 tot 20 weken lang samen met een zorgverlener, welzijnsprofessional en/ of buurtsportcoach één keer per week in de buurt.

Oorspronkelijk was het beweegprogramma bedoeld voor mensen met diabetes type 2, maar bewegen is goed voor iedereen! Daarom kan iedereen meedoen!. De NDC helpt op een gezonde manier in beweging te komen! Onderzoek laat zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Veilig en gezond samen wandelen

Om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen, wordt er altijd rekening gehouden met de laatst geldende coronamaatregelen. En natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de intensiteit van de wandelingen langzaam op. De routes zijn uitgezet voor maximaal 1 uur wandelen.

De startlocatie is elke week De Pluk in Geldermalsen. We organiseren op 24 juni om 14.00 uur in de theaterzaal van De Pluk in Geldermalsen een korte informatiebijeenkomst voorafgaand aan de eerste wandeling. Dan kunt u eventueel ook vragen stellen. En tijdens de weken zijn er korte presentaties over het belang van bewegen, welzijn en gezonde leefstijl.

Aanmelden

We starten op 24 juni met een kick-off en de eerste wandeling. Wilt u ook samen met gelijkgestemden de eerste stap zetten naar een betere gezondheid? We nodigen u uit om mee te doen met onze challenge. Neemt u deel? U moet zich inschrijven via de landelijke website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/depluk/inschrijving/ Dan wordt u uitgenodigd om op veilige en gezellige manier mee te gaan wandelen. Samen gaan we stap voor stap op weg naar een gezonde toekomst.

Meer informatie Wilt u alvast meer weten? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/depluk/ De NDC in West Betuwe is een initiatief van De Pluk Geldermalsen, Welzijn West Betuwe en GGD Gelderland-Zuid. Ca. 15 lokale professionals doen daarnaast mee in de begeleiding van de wandelgroep. U kunt voor meer informatie ook contact opnemen met Stijn Brokx, Welzijn West Betuwe via sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of telefoonnummer 06 23322831.

Meer berichten