<p>De Nijlpaarden uit Geldermalsen gaan nu ook het theater in. Ze starten in theater &#39;Schenkerij de Beurs&#39;. &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;</p>

De Nijlpaarden uit Geldermalsen gaan nu ook het theater in. Ze starten in theater 'Schenkerij de Beurs'.       

(Foto: William Hoogteyling)

De Nijlpaarden nu ook in het theater

Het akoestisch muziektrio De Nijlpaarden gaat deze maand het theater in. Nu de coronaregels zijn versoepeld en het weer mogelijk is een bezoek te brengen aan het theater. De Nijlpaarden slaan de vleugels uit. In de coronaperiode hebben de drie muzikanten niet stil gezeten. Het plan is drie jaar geleden al geboren, door het plotselinge overlijden van hun contrabassist Rinus Raaymakers, kwam het script op de plank, tot afgelopen jaar. Op 16 juni vindt de primaire plaats in het gezellige theater De Schenkerij.

Geldermalsen – Het begon allemaal vijftien jaar geleden, toen Wil Joosten de gangmaker, met enthousiaste muzikanten een band formeerde. Een van hun eerste grote optredens was tijdens ‘Buren bij Kaarslicht’. Dat was direct een succes. Het publiek hing aan de lippen en instrumenten. Vanaf het begin heeft de groep de romantiek en de ambachtelijkheid teruggebracht naar de kern. De muziek is akoestisch en de groep brengt een ongekend groot repertoire, steeds aangepast aan het publiek. Voor jong en oud, jazz, pop, country, Nederlandstalig en Franse chansons. Altijd de juiste sfeer en aan meezingers geen gebrek. Muziek voor binnen en buiten feesten, de groep speelt op iedere locatie.

Ze hebben de afgelopen jaren gespeeld op ‘Sail Amsterdam, van Den Haag tot Heerenveen en Maastricht.

Eerbetoon

De Nijlpaarden, bestaat uit Wil Joosten de zanger-gitarist en performer. Marion van Gils, veelzijdig opgeleid aan het conservatorium, speelt contrabas, saxofoon en neusfluit en Karel van der Leeuw speelt accordeon, trekzak en contrabas.

Wil Joosten: “Het is een geweldige uitdaging, we hebben tijdens Coronatijd hard gewerkt. We wilden toch muziek maken. Het oude plan hebben we helemaal ons eigen gemaakt. We gaan het theater in met een geheel nieuwe voorstelling. Het wordt een eerbetoon aan het nostalgische lied. We halen liederen uit het stof en laten met vertelling, muziek en zang ze weer tot leven komen. We brengen het ware verhaal achter het lied. Het worden weer goede oude tijden. Liedjes uit de mottenballen. Het wordt echt een spel met het publiek. Fans vragen wel om een bepaald lied te zingen en te spelen. Na afloop zeggen ze dan wel eens, het was weer anders als de vorige keer. Dat klopt, we maken geen kopie van wie dan ook, iedere avond zingen we het als nieuw. Waarom? Het publiek is altijd anders.” Liedjes uit de laatste 60 jaar en zeer divers komen voorbij. Na Geldermalsen staan Zaltbommel en Culemborg geboekt.

In 2018 werd de groep gevraagd mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikantenfestival, daar wonnen zij met glans. Door jury en publiek werd de groep als beste bekroond met de felbegeerde Elstar van steen.

Bespreken

Boeking en meer info Cultureel Centrum de Schenkerij de Beurs: www.debeurs-geldermalsen.nl en www.denijlpaarden.nl of 06-39118588

Cees Hoogteyling

liederen halen we uit het stof en brengen ze weer tot leven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden