<p>Elise Zijlstra vol trots in haar nieuwe zangstudio in Het Zangparadijs in Haaften.</p>

Elise Zijlstra vol trots in haar nieuwe zangstudio in Het Zangparadijs in Haaften.

(Foto: Kees van de Giessen)

Zingen in Het Zangparadijs

Elise Zijlstra (EZ) uit Haaften ziet weer een droom uitkomen. Haar vriend Kees, kwam met het idee om de garage te verbouwen tot geluidsdichte studio waar Elise haar zanglessen kan voortzetten.

Haaften - Tijdens deze Coronatijd valt het niet mee om je hoofd boven water te houden. Vooral niet als de locatie waar je normaalgesproken lesgeeft (Burcht van Haeften), gesloten is vanwege de pandemie.

Gelukkig waren er lieve dorpsgenoten die haar hielpen aan een tijdelijke lesruimte. “Echt geweldig hoe spontaan dit werd aangeboden. Ik werd er gewoon emotioneel van”, vertelt Elise.

“Kees leefde enorm mee met mijn frustratie dat ik niet kon lesgeven in de ruimte waar ik al 5 jaar kind aan huis was. Vandaar zijn wilde plan om de garage te verbouwen. Hij heeft alles bedacht, ontworpen en gecreëerd. Ongelooflijk hoe bizar hard hij heeft gewerkt. Hij nam zelfs een week vrij om uiteindelijk de garage in 6 weken om te toveren tot Het Zangparadijs. Natuurlijk heb ik geholpen met van alles. Maar zonder hem was het natuurlijk nooit gelukt en zo geweldig geworden.”

Om bij de zangstudio te komen, loop je door een prachtige, gezellige tuin. Daar krijg je direct het gevoel dat je in een zangparadijs bent vanwege de vele volgens die daar luidkeels zingen. Als je wat te vroeg bent voor de les, kun je even ontspannen plaatsnemen aan de tuintafel op een terras onder het afdak.

“Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen als ze bij mij komen zingen. Zingen moet toch leuk zijn en vooral geen stress opleveren. In de nieuwe zangstudio gaat mijn vertrouwde manier van lesgeven natuurlijk niet veranderen”, zegt Elise lachend. Ze merkt daarbij op dat ze erg blij is dat ze nu weer plek heeft om nieuwe leerlingen te verwelkomen. Door de nieuwe zangstudio achter in de tuin kan ze veel flexibeler zijn qua tijden en dagen. Voorheen deelde ze een ruimte waardoor ze niet op alle dagen in terecht kon. Dat kan nu wel.

Elise volgde haar muzikale hart en studeerde af als zangeres en zangdocent aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Ze zegde haar baan op en ging helemaal voor haar grote passie: zingen en haar kennis delen met iedereen die graag zingt en zich wil ontwikkelen. Een grote droom kwam uit door deze rigoureuze keuze te maken. “Nooit meer wat anders voor mij. Dit is waar mijn hart ligt en waar ik super happy van word.”

Vanaf 2005 geeft ze volop zanglessen, is ze vocal coach bij 2 koren, geeft ze zangcursussen en allerlei zangworkshops. Ook begeleidt ze mensen die auditie gaan doen of in een geluidsstudio een opname willen maken. Jaarlijks organiseert ze zangvakanties in binnen- en buitenland.

Elise vervolgt enthousiast: “Zo fijn, dit jaar ga ik alweer voor de 5e keer, samen met een collega zangdocent en 2 koks naar Noord-Frankrijk. We gaan daar zangliefhebbers van allerlei niveaus, helpen met de ontwikkeling van hun zang. We krijgen altijd zeer positieve reacties op deze zangvakantie-weken.” Er zijn nog een plekken beschikbaar dit jaar.

TIP

Wil je kennismaken met Elise tijdens een zangles?
Dat kan. Of je nou beginner, amateur of (semi)prof bent, zij kan jou helpen om stappen te maken in de ontwikkeling van je stem.
Boek een gratis zangles in Het Zangparadijs: www.EZsinging.nl/gratis-zangles

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden