Logo weekbladwestbetuwe.nl


<p>Onthulling bordje bij kunstwerk &#39;Dijkmannetjes&#39; van Jos van Dormolen in Spijk.</p>

Onthulling bordje bij kunstwerk 'Dijkmannetjes' van Jos van Dormolen in Spijk.

(Foto: )

Twee nieuwe bordjes

Spijk / Opijnen - Twee nieuwe bordjes geplaatst op de Route 2 Langs de openbare kunstwerken in de 26 kernen van West Betuwe door Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe (skcwb) in Spijk en Opijnen.

Het Bestuur van Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe (skcwb) vestigt opnieuw aandacht aan de Routes die door Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe (www.skcwb.nl) worden ontwikkeld.

Bordje Spijk staat bij kunstwerk:  Wat een drukte: ‘Dijkmannetjes’ van Jos van Dormolen.

Bordje Opijnen staat bij kunstwerk: Verhalen van Neerijnen van Joyce Bloem.

In alle 26 kernen van West Betuwe zijn de openbare kunstwerken in kaart gebracht. Hiervan is een routeboekje gemaakt. Wanneer u fietst, loopt of met de auto door een van de 26 kernen rijdt, kunt u aan de hand van het routeboekje de kunstwerken opzoeken, die in deze kern zijn te bezichtigen. Het routeboekje is te koop ad € 5,00 (excl. verzendkosten) via info@skcwb.nl of via onze website www.skcwb.nl of bij een van de verkooppunten.
Op deze route 2, langs de openbare kunstwerken, staan nu drie bordjes in Rumpt, Opijnen en Spijk. Door middel van een QR code wordt u geleid naar meer informatie over in elk geval de kunstwerken waarbij het bordje is geplaatst en wordt u voor de andere kunstwerken verwezen naar het routeboekje.

Gemeente West Betuwe ondersteunt de Stichting met de ontwikkeling van deze routes door de Gemeente. Zo is in 2019 route 1 de Piet Mulder kunstroute met een bordje in Tuindorp verschenen. In 2020 Route 2 Langs de openbare kunstwerken in West Betuwe, met drie bijbehorende bordjes in Rumpt, Opijnen en Spijk.

In 2020 is tevens in het najaar verschenen route 3 Langs de vloedschuren, met 8 bijbehorende bordjes bij een aantal vloedschuren in de regio.

Voor meer informatie over dit persbericht: Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe.

(foto: Betuwefotograaf / Marinus de Keijzer)

Meer berichten