<p>Biljartvereniging Carambole tijdens de aanleg van de zonnepanelen. Dit is een van de resultaten van het Rabo Verenigingsondersteuningstraject dat in 2019-2020 is uitgevoerd. </p>

Biljartvereniging Carambole tijdens de aanleg van de zonnepanelen. Dit is een van de resultaten van het Rabo Verenigingsondersteuningstraject dat in 2019-2020 is uitgevoerd.

Rabobank helpt clubs met verduurzamen

Waar liggen voor verenigingen en stichtingen mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of gaat de club misschien eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om stappen te zetten naar een duurzame club. Stappen waarmee de club niet alleen energie bespaart, maar ook de energierekening verlaagt. Rabobank West Betuwe helpt clubs graag op weg met de online workshop Duurzaamheid op dinsdag 1 juni om 20.00 uur.

Geldermalsen - De workshop Duurzaamheid is onderdeel van het traject Rabo Verenigingsondersteuning. “Met deze vorm van ondersteuning willen we een partner zijn van verenigingen en stichtingen op weg naar een stabiele toekomst”, zegt Ans Verhoef, directeur coöperatieve Rabobank. “Clubs worden geholpen met het waarmaken van ambities op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het verduurzamen van gebouwen en terreinen, zoals isolatie, ledverlichting en/of zonnepanelen. Eind 2019 zijn we gestart met deze vorm van ondersteuning. In totaal hebben tien verenigingen en stichtingen toen 1-op-1 ondersteuning ontvangen. Samen met NOC*NSF en lokale partners hebben we veel expertise kunnen leveren. En ondanks de af en toe moeilijke omstandigheden door corona hebben de clubs alsnog concrete stappen weten te zetten.”

Inspiratiesessie Duurzaamheid
“Op dinsdag 1 juni vindt een online inspiratiesessie plaats. Hier wordt de ondersteuning via Rabo Verenigingsondersteuning toegelicht. Bij de workshop Duurzaamheid gaan in we op de mogelijkheden om een accommodatie te verduurzamen, mogelijkheden voor financiering én hoe de club dit kan realiseren. Ook lichten we het vervolgtraject toe. Want naast de sessie op 1 juni bieden we een aantal clubs ook 1-op-1 begeleiding aan. Een beperkt aantal clubs kan hieraan meedoen. We bieden hen kennis, kunde en netwerk. We hebben deze kennis niet allemaal zelf in huis, maar worden hierbij ondersteund door NOC*NSF. Zij werken nauw samen met professionals die de expertise in huis hebben op het gebied van duurzaamheid.

Aanmelden

Verenigingen en stichtingen die interesse hebben in de workshop Duurzaamheid kunnen zich aanmelden via rabo.nl/WestBetuwe/Verenigingsondersteuning. Een mail sturen naar communicatie.gez@rabobank.nl kan ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden