Wendy Bosboom Raad van Bestuur en Juliën van der Slikke Healthclub Juliën
Wendy Bosboom Raad van Bestuur en Juliën van der Slikke Healthclub Juliën (Foto: Monique van der Slikke)

Applaus voor zorgmedewerkers

Toeval is het niet, op woensdag 12 mei, de Dag van de Zorg, werden de medewerkers van een groot aantal ziekenhuizen in Nederland, op een wel heel speciale manier in het zonnetje gezet.

Regio - Healthclub- en Cosyclub Julien deden dit bij Ziekenhuis Rivierenland. Het is ruim 1 jaar geleden dat heel Nederland stond te applaudisseren voor het zorgpersoneel, maar inmiddels is dit applaus wel verstomd en lijkt het als normaal bevonden te worden. Het normale niveau is echter nog van verre en het zorgpersoneel kunnen we als Helden beschouwen. Zo lang en zoveel inspanningen moeten leveren, dat verdient onze dankbaarheid en respect.

Het idee om de Dag van de Zorg een speciale invulling te geven, is uitgewerkt door de Exclusieve Sportcentra waar Cosyclub- en Healthclub Julien lid van zijn. Het voelde voor de sportcentra ontzettend wrang om stilzittend toe te moeten kijken hoe de Nederlandse fitheid achteruit holde en men gemiddeld in deze coronatijd 5,6 kilo aankwam, met alle gevolgen van dien.

In Nederland werden diverse ziekenhuizen bezocht onder de noemer Sportscholen bedanken de Zorg, in deze regio was het natuurlijk Ziekenhuis Rivierenland dat bezocht werd. Er werd een enthousiast team van deelnemers gevormd uit zowel instructeurs als leden van Cosyclub- en Healthclub Julien, die vervolgens richting het ziekenhuis vertrokken om het zorgpersoneel middels een wel heel speciaal applaus te bedanken.

Het speciale applaus bestond uit een Flashmob, een inspirerende dans met de zeer toepasselijke titel I'll be there for You, passender kon het niet. Daarnaast kreeg iedere zorgmedewerker een Vitaliteitsvoucher, om vooral in deze tijd ook aandacht aan hun eigen Vitaliteit te geven.

Aan de Raad van Bestuur werd een Manifest overhandigd, waarin duidelijk de visie werd gegeven, wat de sportscholen kunnen betekenen voor de gehele zorg. Wendy Bosboom van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland verwoordde het goed en zei het van essentieel belang te vinden dat er een goede samenwerking is tussen de curatieve- en preventieve zorg en zo samen Nederland Fitter en Gezonder te houden en daarbij niet onbelangrijk, de ziekenhuis bedden en IC`s voor overbelasting te behoeden.

De bloemen ontbraken uiteraard ook niet, die door Liesbeth Rooders in ontvangst werden genomen, waar zij symbool stond voor alle zorgmedewerkers. Al met al een inspirerende dag waarbij de wil om samen te werken uitgesproken is en een vervolg hierin essentieel is voor heel Nederland.

Kijk ook op www.healthclubjulien.nl of bel 0344-602204.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden