Foto:

Jouw kleding voor het goede doel!

Herwijnen - Het lijkt nog niet zo lang geleden maar het is alweer tijd voor een kledingactie in Herwijnen en omgeving. Een mooie gelegenheid om je kledingkast eens door te spitten en anderen blij te maken met de kleding die je niet meer draagt. Zo werken we met elkaar aan een duurzame samenleving en steunen we mensen die veel minder hebben dan wijzelf. Op zaterdag D.V. 17 april kan er kleding worden ingeleverd bij verschillende adressen in Herwijnen e.o. 

Deze kleding wordt ook dit jaar weer opgehaald door Stichting GAiN, Global Aid Network, die regelmatig hulptransporten verzorgt naar Oost-Europa en daar werkzaam is onder de Roma in samenwerking met lokale partners. GAiN heeft naast een logistieke afdeling, waar de kleding gesorteerd wordt, ook een aantal kringloopwinkels waar de kleding eventueel verkocht kan worden. Met de opbrengst hiervan worden de transporten betaald. 

Misschien ken je GAiN van de hulp die zij biedt aan de vluchtelingen op Lesbos. Misschien heb je nog nooit van GAiN gehoord. GAiN wil zich graag inzetten voor mensen in nood vanuit het verlangen om de liefde van Jezus om te zetten in daden. Dit gebeurt door het inzamelen van goederen en financiën, het organiseren van hulpreizen, kennisoverdracht en gebed. Het is een Bijbelse opdracht om je brood te delen met de hongerige, onderdak te bieden aan armen zonder huis, iemand te kleden die naakt rondloopt en je te bekommeren om je medemens. Deze boodschap spreekt jou misschien ook wel aan. 

Praktische info over de inzameling:

Lever de kleding (schoenen en beddengoed zijn ook welkom) in dichtgebonden plastic zakken op zaterdag 17 april in, bij één van de onderstaande adressen: 

Herwijnen, fam. T. de Vries, Waaldijk 187 tussen 9.00-15.00 uur 

Haaften, fam. S.B de Vries, Gendershof 35 tussen 9.00-15.00 uur 

Meteren, fam. G.J. de Vries, Wilhelminastraat 8c tussen 9.00-15.00 uur 

Vuren, dhr. C. van den Bergh, Esdoornlaan 2 tussen 10.00-12.00 uur 

Wil je meer weten over GAiN: www.gainhelpt.nu

Hebt je vragen over de actie, neem dan contact op met Anja de Vries: 0418-582332 of 06-29408794. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden