Logo weekbladwestbetuwe.nl


<p>Wethouder Annet IJff. </p>

Wethouder Annet IJff.

(Foto: )

Groene actie ‘Zet ‘m op 60’

West Betuwe - Wil je besparen op je eigen energiekosten en jouw lokale coöperatie een steuntje in de rug geven? Dat kan als je meedoet aan de actie ‘Zet je CV op 60ºC’ die in heel Nederland wordt georganiseerd.
“Bij veel mensen staat de cv-ketel het hele jaar standaard op de fabrieksinstelling van 80ºC en daarmee verbruik je onnodig veel energie”: zegt wethouder Annet IJff. “Je kan namelijk al snel 60 euro per jaar besparen door je cv-ketel eenvoudig op 60ºC te zetten. Misschien zelfs op 50ºC. Dat ligt er met name aan hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Het is dus meteen een mooie test voor mensen die misschien wel een warmtepomp overwegen.”
Annet IJff steunt deze actie dan ook van harte. “Coöperatie Duurzaam West Betuwe die zich, vanuit De Knop in Geldermalsen, samen met het Energieloket inzet voor een duurzame gemeente, helpt je er graag bij. Via hun website www.duurzaamwestbetuwe.nl vind je filmpjes waarin eenvoudig uitgelegd wordt hoe je het aantal graden van verschillende cv-ketels kan verminderen. Die 60 euro per jaar heb je dus makkelijk verdiend.
Op hun website vind je trouwens nog veel meer inspiratie als het gaat om duurzaam wonen en leven. Wist je dat er vrijwilligers zijn die graag als energiecoach een keer bij jou thuis op bezoek komen voor een gratis informatief gesprek over het verduurzamen van jouw woning? Als je bijvoorbeeld denkt aan isoleren of zonnepanelen, maar je weet niet waar je moet beginnen of hoe het met subsidiemogelijkheden zit, dan is dat een goede eerste stap. Of loop eens binnen bij De Knop, zodra dat mag, op woensdagmiddag. Ook daar kan je terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Je kan de website, maar ook de gemeenterubriek in de krant in de gaten houden voor actuele informatie.”

Meer berichten