Logo weekbladwestbetuwe.nl


Foto: David Wolf 0621822991

GGD Gelderland-Zuid start met vaccineren in Tiel

GGD Gelderland-Zuid is op donderdag 18 februari gestart met vaccineren in Tiel aan de Biezenwei 2. Deze vaccinatielocatie heeft 14 priklijnen. Dit betekent dat er 14 mensen per 3 minuten gevaccineerd kunnen worden. Er worden voorlopig alleen zorgmedewerkers gevaccineerd op deze locatie.

Tiel - De Tielse burgemeester Hans Beenakker bracht een bezoek aan de locatie. “Het is heel fijn dat er nu ook een vaccinatielocatie in Tiel is. Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee deze grote locatie is gerealiseerd. Zorgmedewerkers kunnen hier nu terecht voor hun vaccinaties. En in de toekomst ook andere groepen. Ik hoop dat dit snel het geval is.”

Vaccinatielocatie in Tiel
De GGD heeft het pand aan de Biezenwei 2 in enkele weken omgebouwd tot de grootste vaccinatielocatie in de regio. Er kunnen, afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid vaccin, maximaal 2.500 mensen per dag gevaccineerd worden. Vanuit de gemeente en het Industrieschap Medel is goed meegedacht en meegeholpen om deze locatie snel te realiseren.

Wie worden er waar gevaccineerd?
Er wordt landelijk bepaald wie er wanneer aan de beurt is voor de vaccinaties. Dit is na te lezen op www.coronavaccinatie.nl. In regio Gelderland-Zuid worden de komende periode in Tiel de zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. In Wijchen worden de 80-plussers gevaccineerd met het Pfizer vaccin. De volgende groepen die aan de beurt zijn ontvangen via de post vanzelf een uitnodiging van het RIVM. Zij kunnen bellen voor een afspraak met het nummer dat in de brief staat en horen bij welke locatie(s) zij terecht kunnen.

Overige vaccinatielocaties
De GGD vaccineert vanaf 15 januari aan de Havenweg 4 in Wijchen. In Culemborg is er van 3 tot en met 17 februari gevaccineerd aan de Bellweg 50. Deze locatie stopt nu tijdelijk met vaccineren en wordt weer alleen gebruikt als testlocatie. Zodra er meer vaccin beschikbaar is wordt het vaccineren in Culemborg hervat. Half maart is ook de vaccinatielocatie in Malden gereed. GGD Gelderland-Zuid wil verspreid over de regio Gelderland-Zuid voldoende locaties hebben om, zodra er meer vaccin beschikbaar is voor deze regio, flink op te kunnen schalen.

Meer berichten