Lintje voor Ad Roza


Foto: Etienne Hessels

Lintje voor Ad Roza

Burgemeester Servaas Stoop heeft op 9 januari aan de heer Ad Roza uit Haaften een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Meneer Roza zet zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor de samenleving. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Haaften - Meneer Roza (73 jaar) was in 1979 de medeoprichter van tafeltennisvereniging ASIO in Haaften. In 1981 regelde hij dat er een tafeltennistoernooi voor basisscholen kwam. Dit toernooi wilde hij deze maand voor de laatste keer organiseren. Meneer zet zich al veertig jaar met hart en ziel in voor dit toernooi.

Hij regelde alle voorbereidingen en de sponsors. Tijdens het toernooi was hij de hele dag in touw. Van iedereen welkom heten tot spelregels uitleggen. Van de prijsuitreiking tot de zorg voor alle vrijwilliger. Meneer heeft ook diverse bestuursfuncties vervuld, zoals vicevoorzitter, wedstrijdsecretaris en bestuurslid jeugdzaken. Ook was hij lid van de redactie van het clubblad.

In de jaren 1994 tot 2005 was meneer Roza bestuurslid bij de stichting Wielercomité Haaften. Hij organiseerde in die jaren de jaarmarkt in dit dorp. Meneer regelde de standhouders, onderhield de contacten met hen en met de inwoners en lokale ondernemers. Na het opheffen van het Wielercomité zorgde meneer voor de overdracht van de jaarmarkt aan Oranjevereniging Haaften. Sinds 2015 bezorgt meneer voor Welzijn West Betuwe maaltijden bij ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken.

Door de geldende coronamaatregelen kan het tafeltennistoernooi niet doorgaan. Daarom heeft burgemeester Servaas Stoop de Koninklijke onderscheiding bij meneer Roza thuis uitgereikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden