Groenbrigade Buurmalsen


Vrijwilligers van de Groenbrigade Buurmalsen volop in actie.
Vrijwilligers van de Groenbrigade Buurmalsen volop in actie. (Foto: Karin van Veen)

Groenbrigade Buurmalsen

Afgelopen zaterdag is de Groenbrigade Buurmalsen van start gegaan met het groener, fleuriger en insect-vriendelijker maken van hun dorp.

Buurmalsen - Op 2 plekken zijn stukken grasveld van gras ontdaan en hebben vrijwilligers deze beplant met diverse heesters, vaste planten en verwilderingsbollen. De financiering was geregeld door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente.

“Gelukkig kregen we veel stekken aangeleverd door dorpsgenoten, zodat we nog budget over hebben om andere plekken in het dorp op te vrolijken met bloeiende bomen, heesters en planten”, vertelt Karin van Veen, initiatiefnemer van de brigade. “Alle planten hebben gemeen dat ze niet alleen het dorp mooier maken maar ook voeding geven aan diverse bijen, vlinders en vogels”. “Naast lekker werken in de buitenlucht is het gewoon ook gezellig om met elkaar iets voor het dorp te betekenen,” aldus Karin. Voor meer informatie, aanmelden bij en het doneren van stekken aan de Groenbrigade Buurmalsen kunt u contact opnemen via mathu.vanveen@upcmail.nl of 06-21950843

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden