Teun Oomens man achter Tunebased


<p>Op de historische molen Prins van Oranje in Buren, leeft Teun zich even uit en draait zijn nieuwe track die vanaf 18 december is te beluisteren</p>

Op de historische molen Prins van Oranje in Buren, leeft Teun zich even uit en draait zijn nieuwe track die vanaf 18 december is te beluisteren

(Foto: )

Teun Oomens man achter Tunebased

Teun Oomens uit Beesd begon als gitarist en heeft al de nodige bekendheid als dj-artiest onder de naam ‘Tunebased’. Zijn passie is muziek en het spelen met anderen op feestjes, partijen en tegenwoordig op festivals. Het is kleinschalig op verjaardagen begonnen en het is uitgegroeid tot optredens in Gorinchem, Amsterdam, Breda en zelfs internationale bekendheid in België, Spanje en Frankrijk.

Beesd – Voor de in Beesd geboren 20-jarige Teun heeft dit corona jaar grote impact gehad op zijn carrière. Toch heeft hij zich steeds gericht op de toekomst. Naast de liefde voor muziek heeft hij zijn studie Commerciële Economie en Marketing, daarvoor gaat hij iedere dag naar Tilburg. We ontmoeten hem thuis en hij vertelt met veel enthousiasme over zijn passie voor ‘muziek’.

Nieuwe naam

Teun: “Toen ik wat meer bekendheid kreeg, besloot ik de naam waaronder ik optreed te veranderen. Na wat brainstormen werd de naam ‘Tunebased’ geboren. Een combinatie van muziek en Beesd. Ik ben blij dat ik op woensdag 18 december mijn tweede track kan uitbrengen. Ik heb vooral het samen zijn, genieten van muziek en het dansfeest met elkaar erg gemist.

Als je dat meemaakt geeft je dat een uniek gevoel van leven. We gaan deze maand kerst vieren, dan ontmoeten veel mensen elkaar weer. Tenminste ik hoop dat de spelregels iets worden versoepeld. In mijn nieuwe track wil ik graag een stukje positiviteit overbrengen en ik droom ervan dat we in het nieuwe jaar, als we gevaccineerd zijn, weer mogen draaien op festivals. Met het uitbrengen van de nieuwe track ‘We Gonna Groove’, die gratis is te downloaden, hoop ik dat veel mensen ervan zullen genieten.

Toekomst

Op onze vraag of hij Armin van Buuren als voorbeeld neemt, wiens roots van de familie Van Buuren ook in de Betuwe blijken te liggen, met name in het dorp Beesd en in de stad Buren.

In het programma Verborgen Verleden kwam naar voren dat Otto 1 van Buren als zijn stamvader wordt aangewezen.

Otto 1 van Buren stichtte het kasteel van Buren en de Sint Lambertuskerk in die stad.

Teun: “Nee, je kijkt natuurlijk wel naar al die beroemde dj’s. Ik ben al blij met de alsmaar groeiende fanclub. Dat is natuurlijk best leuk. Hoever ik kan komen? Dat is het onverwachte. Er zijn zoveel dj’s, ik zie het wel.

Voorlopig heb ik eerst mijn studie en ben blij met de momenten muziek te mogen maken, te schrijven en draaien.”

De vooruitzichten voor 2021 bij Teun zijn positief. Hij heeft al een aantal nieuwe tracks, die volgend jaar gaan uitkomen, klaarliggen. We zullen dus de komende tijd nog veel van ‘Tunebased’ gaan horen. Voor nu is zijn grootste wens weer live te mogen gaan draaien op de festivals.

Voor nieuws en muziek beluisteren: https://tunebased.nl of E-mail: info.tunebased@gmail.com

Cees Hoogteyling

Hoe ver ik kan komen is juist het mooie en onverwachte

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten