Petitie in Rumpt heeft effect

Petitie in Rumpt heeft effect

De veiligheid op de fietskruising bij het sportpark in Rumpt is sterk verbeterd. De provinciale kruising is veel beter verlicht, dankzij 1500 handtekeningen.

Rumpt - Dankzij ruim 1.500 handtekeningen en op aandringen van sportclubs rvv Rhelico en TV Rhelico begin 2020 heeft de provincie Gelderland de afgelopen maanden het kruispunt veel beter verlicht. Door een reeks reflectoren en extra witte belijning is voor automobilisten duidelijk zichtbaar dat zich hier een kruising bevindt, en vooral de nieuwe en uitgebreidere straatverlichting maakt het voor auto’s en fietsers een stuk veiliger. De sportverenigingen dringen bij de gemeente nog wel aan op bebording om automobilisten te wijzen op overstekende fietsers.

“Onze echte wens is niet uitgekomen, namelijk een rotonde of een stoplicht,” aldus Peter de Gast, een van de initiatiefnemers van de petitie. “Maar we zijn wel blij dat de Provincie actie heeft ondernomen. En dat was zonder de hulp van alle mede ondertekenaars nooit gelukt.” De provincie ambtenaren zijn meerdere keren uit Arnhem afgereisd om de situatie te bekijken, wethouder Goossens heeft gedeputeerde Van der Wal gebeld, de sportverenigingen hebben het provinciehuis geregeld gebeld met de vraag of er nu wat ging gebeuren. De sportclubs snappen niet goed waarom een rotonde onbespreekbaar blijft. “Maar iedereen die ‘s avonds in het donker over de provinciale weg rijdt, rijdt nu een fel verlichte kruising tegemoet zodat fietsers en automobilisten elkaar eerder en beter zien. Al met al een snel resultaat, waar we blij mee zijn.”

Bestuur rvv Rhelico

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden