Natuurschoon in zorgcentrum Ravestein

Natuurschoon in zorgcentrum Ravestein

Landschapsfotografie dat is de grote passie van George Burggraaff. Al 50 jaar zet George Nederland op de kaart. In binnen- en buitenland heeft hij prachtige boeken gemaakt en hij is in 2019 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten.

Geldermalsen - Op initiatief van George start op 1 december in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen een expositie met een fraaie selectie uit zijn werk. Naast het exposeren worden de foto's door hem aan Ravestein geschonken en komen ze zo ten goede aan de bewoners. De eerste foto is overhandigd op 24 november. De foto's laten het Nederlandse landschap zien waar de bewoners bij weg kunnen dromen. Mooie luchten, spiegelende waterpartijen en een met sneeuw bedekt landschap nemen de bewoners weer mee naar buiten, naar een tijd toen het leven nog heel gewoon was. De verwondering. De liefde. Betrokkenheid. Een fascinatie door de schoonheid van de natuur. Het werk van George is een geweldige mix en een prachtige toevoeging voor de beleving binnen Ravestein. De stichting Vrienden van Ravestein bedankt George voor zijn vrijgevige bijdrage. De expositie duurt tot 31 maart. De openingstijden gedurende de week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur.

George Burggraaf.

Met in totaal meer dan 250.000 foto's is zijn oeuvre groots, maar met aandacht voor het kleine. Hij weet bijzondere elementen uit het dagelijks leven uit te lichten, van grootse landschappen, gebouwen en zonsondergangen tot de stamper van een bloem en het vliegje op een stuk fruit: ons leven. "Het bestaat uit details waar anderen gemakkelijk aan voorbij gaan of die met het blote oog niet te zien zijn. Het gaat me daarbij om de schoonheid van vorm en kleur, om de aandacht voor het kleine".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden