Roadmovies bij Lingefilm!


Antoinette dans les Cevennes
Antoinette dans les Cevennes (Foto: Filmdepot)

Roadmovies bij Lingefilm!

LingeFilm presenteert op vrijdag 4 december (18.00 uur en 20.30 uur) én op woensdag 9 december (20.00 uur) het drama Sweet Thing. Op zaterdag 5 december (18.00 uur en 20.30 uur), zondag 6 december (20.00 uur) en dinsdagmiddag 8 december (14.30 uur) nodigen wij je graag uit voor de komedie Antoinette dans les Cévennes.

Geldermalsen - Alexandre Rockwell laat met Sweet Thing zien dat je als onafhankelijke filmer iets heel moois kan maken. Opnieuw geeft hij zijn eigen kinderen de hoofdrollen in zijn film. Billie en Nico groeien op in een tamelijk ontwricht gezin. Vader is een droevige alcoholist (subliem gespeeld door Will Patton), die wordt opgenomen in een afkickkliniek. De kinderen worden ondergebracht bij hun moeder en haar vriend, die nogal losse handjes heeft. De film bestaat uit zwart-wit beelden totdat ze er vandoor gaan in een gestolen auto. Zwart-wit maakt plaats voor kleur om zo te veranderen naar een roadmovie met een positieve vibe. Het verhaal wordt ondersteund door muziek uit de jaren 60 en 70.

Met Antoinette dans les Cévennes blijven we in de sfeer van een roadmovie. Alleen nu in het Frans, met een berg humor, een overspelige man en zijn maîtresse op een ezel. Lerares Antoinete (Laure Calamy) heeft een relatie met de getrouwde Vladimir (gespeeld door Benjamin Lavernhe). Op een dag vertelt Vladimir dat hij op vakantie gaat naar de Cévennes met zijn gezin. Maar dat gaat er bij Antoinette niet in: ze boekt een wandelvakantie op hetzelfde moment en in diezelfde Cévennes. En daarbij boekt ze gelijk de koppige ezel. Het resultaat is een luchtig, vrolijk overspeldrama met een beetje avontuur.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 18.00 en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur, en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50.

E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden