Logo weekbladwestbetuwe.nl


Buladó
Buladó (Foto: filmdepot)

Prijswinnende films en Sinterklaas!!

Deze week staan bij LingeFilm twee prijswinnende films op het programma. Allereerst de Oscargenomineerde Poolse speelfilm Corpus Christi (vrijdag 27 november om 20.30 uur en woensdag 2 december om 20 uur). 

Geldermalsen - De Nederlandse speelfilm Buladó was de beste film op het filmfestival in Utrecht (zaterdag 28 november 18.00 uur en 20.30 uur en zondag 29 november 20.00 uur). Op de laatste zondag voor Sinterklaas is het, zoals elk jaar, tijd voor een fijne Sint-film: De Grote Sinterklaasfilm (FILM+KIDS, 29 november om 11.00 uur autismevriendelijk en om 14.30 uur).

De aangrijpende Poolse film Corpus Christi won verschillende prijzen en was genomineerd voor een Oscar. Het verhaal gaat over de twintigjarige jeugddelinquent Daniel, die droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij natuurlijk geen schijn van kans… of toch? Als Daniel ontdekt dat hij werkelijk iets kan betekenen voor zijn gemeenschap, groeit hij in zijn rol.

Het familiedrama Buladó was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. De film werd daar prompt bekroond met de belangrijkste prijs: het Gouden Kalf voor Beste Film. Het ontroerende, magisch-realistische verhaal, gaat over het elfjarige meisje Kenza. Haar moeder is overleden toen ze heel klein was, en ze moet haar weg vinden tussen de nuchterheid van haar vader, die politieagent is, en de magie van de oude tradities van het eiland, die haar opa haar laat zien. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het prachtige, desolate landschap van Curaçao.

In De grote Sinterklaasfilm hebben de Sint en zijn trouwe Pieten een groot probleem: het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Sinterklaas en de Pieten wonen tijdelijk op een camping. Maar geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Of dat goed afloopt, kunnen kinderen van alle leeftijden gaan zien, om 11.00 uur op de speciale autismevriendelijke manier en om 14.30 uur ‘gewoon’.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 18.00 uur en 20.30 uur, zaterdagavond 18.00 uur en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. KIDS-FILMS: aanvang zondag 11.00 uur en 14.30 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten