<p>Directeur Arjan Veldsink van de Oranje Nassauschool werd door het bestuur van de buurtvereniging De Polder verrast met een taart en appels .</p>

Directeur Arjan Veldsink van de Oranje Nassauschool werd door het bestuur van de buurtvereniging De Polder verrast met een taart en appels .

(Foto: )

'Als buurt is er samen veel mogelijk'

Na de oorlog ontstonden spontaan buurtverenigingen. Mensen hadden behoefte om elkaar op gezette tijden te ontmoeten en bij te praten. Geldermalsen had veel buurtverenigingen. Toen vijftig jaar geleden Geldermalsen aan de zuidkant van het dorp ging uitbreiden, in de polder zoals toen werd gezegd, werd daar de buurtvereniging ‘De Polder’ opgericht.

Geldermalsen – De zeer actieve buurtvereniging ‘De Polder’, bestaat deze maand veertig jaar. Dat zou een feestelijke maand moeten worden, maar door de corona is alles afgelast, dit tot grote teleurstelling van het bestuur.

Voorzitter Cees Schook: “We zijn een echte vereniging van ruim zeventig leden en donateurs, met statuten en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben ieder jaar een jaarvergadering met de leden. We zijn zeer democratisch. Het gebeurt niet vaak dat er gestemd wordt, maar als dan de stemmen staken speel ik voor de rijdende rechter. Dan neem ik het besluit en zeg; ‘dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen’.

We houden ons in deze coronatijd aan de regels dat betekent geen kaartavonden of fietsmiddagen en geen jubileumfeest. Wat in het vat zit verzuurt niet. Het volgende jaar nieuwe kansen.”

Ontspanning

Gedurende de wintermaanden komen zo’n dertig leden bij elkaar in de Oranje Nassauschool en wordt er gekaart. Het bestuur is blij dat ze van de school de ruimte mogen gebruiken. Als tegen prestatie zorgen de leden dat na de grote vakantie het terrein rond de school een onderhoudsbeurt heeft gehad. Penningmeester Lien van de Burg: “We zijn geen armlastige club. Door de mogelijkheid om in de school zelf de consumpties te verzorgen, sparen we voor extra leuke dingen. Zoals een fietstocht met verrassingen en lekkere hapjes. Daardoor was het enkele jaren geleden ook mogelijk bij de realisatie van de speeltuin in de wijk een financiële bijdrage te geven.”

Secretaris Gijsje Schook: “We zouden het fijn vinden als we na de coronaperiode wat nieuwe leden zouden mogen begroeten. Onze vereniging is er om contacten met elkaar te maken. Naast dat je de mensen uit de buurt leert kennen, helpen we elkaar als dat nodig is. We doen ook voor de kinderen uit de buurt regelmatig wat. Bijvoorbeeld met Sinterklaas. Ik denk nog wel eens aan de tijd dat we jaarlijks een toneelavond hadden. We hebben nog eens meegedaan aan de optocht op Koninginnedag. Met de wagen van de ‘wolf en de zeven geitjes’, hadden we zelfs de eerste prijs. Als buurt is er met elkaar veel mogelijk. We wachten op jongere leden, anders denk ik dat we wel de vijftig jaar halen, maar daarna zal het moeilijk worden.”

Het bestuur liet het jubileum voor de school niet ongemerkt voorbijgaan. De kinderen werden verrast met een heerlijke Betuwse appel van Tetteroo fruitbedrijf.

Bakker Blijderveen bezorgde voor het personeel een heerlijke taart.

De leden ontvangen voor de kerst een kerststol.

Cees Hoogteyling

vriendschap en omzien naar elkaar staat in ons vaandel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden