Foto:

Lingefilm opent weer de deuren

Helaas moest LingeFilm weer even gesloten blijven vanwege de coronacrisis. Maar gelukkig, we zijn er weer! LingeFilm toont in week 47 en 48 Bohemian Rhapsody (vrijdag 20-11 om 18.00 en 20.30 uur en op zondag 22-11 om 20.00 uur) en in de herkansing het Tunesisch gezinsdrama Un fils (zaterdag 21-11 om 18.00 en 20.30 uur en woensdag 25-11 om 20.00 uur). Op woensdag 25-11 om 14.30 uur zijn alle kinderen van harte welkom bij De grote Sinterklaasfilm, gezellig!

Geldermalsen - De film Bohemian Rhapsody (vernoemd naar de grootste, bekendste hit van Queen) gaat over het leven van hun zanger Freddy Mercury, maar is stiekem ook een ode aan de muziek van Queen. Vele van hun bekendste nummers passeren de revue. Je krijgt daarbij een goed beeld van de persoonlijke ontwikkelingen en problemen in het leven van Freddy Mercury. Het hoogtepunt in de film is de weergave van het legendarische Queen optreden op Live Aid in 1985, toen Mercury al levensbedreigend ziek was.

Un Fils is het meeslepende debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui, die ook het scenario voor zijn rekening nam. In dit drama moeten twee moderne Tunesische ouders hemel en aarde bewegen voor hun elfjarige zoon. Deze is gewond geraakt bij een aanslag en heeft een levensreddende orgaan transplantatie nodig. Het probleem is dat in Tunesië alleen familieleden als donor mogen fungeren. Religie en traditie komen hier keihard in conflict met de mogelijkheden die de moderne wetenschap biedt. We volgen de ouders met hun tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes in een race tegen de klok.

Ook dit jaar beleven Sinterklaas en zijn Pieten eerst een spannend avontuur in de film De Grote Sinterklaasfilm, voordat het grote kinderfeest weer een groot succes kan worden. De Sint zit met een groot probleem want zijn kasteel staat op instorten! De Sint en de Pieten moet zelfs op de camping logeren. Alle Pieten doen hun best om uit te zoeken waar het mis is gegaan, want het feest dreigt in de soep te lopen. Zou het ze lukken?

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 18 uur en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Lingefilm

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden