Foto:

Horecaondernemer voor nieuw Lingepark

De gemeente West Betuwe richt het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied in Geldermalsen anders in. Op deze plek ontstaat ruimte voor een nieuwe horecagelegenheid. Onlangs zocht de gemeente een ondernemer die daar gaat bouwen en exploiteren. Diverse geïnteresseerden schreven zich in voor dit unieke project. De winnaar is lokale ondernemer Christian van de Veerdonk met zijn plan onder de voorlopige werknaam “Lokaal bij Chris”.

Geldermalsen - Winnende ondernemer Christian van de Veerdonk: “Als lokale ondernemer ben ik erg blij met het resultaat! Ik ga een nieuwe horecagelegenheid bouwen. Het wordt een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Laagdrempelig van opzet in een ongedwongen sfeer. Het pand past bij de omgeving en wordt helemaal van deze tijd. Door het gebruik van veel glas is het ontwerp open en licht. Ook de rivier de Linge komt visueel terug op en in het pand. We maken gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. In nauwe samenwerking met de architecten van MxM architecture + design uit Beesd is deze bijzondere uitstraling ontstaan.”

Drie kanshebbers

Diverse ondernemers schreven zich in voor dit project van de gemeente. Er bleven drie kanshebbers over, allemaal lokale ondernemers. Zij presenteerden hun plannen aan een selectiecommissie. Die commissie bestond uit ambtenaren, een stedenbouwkundige van het bureau Ruimtelijke Denkers en een financieel- en horecaspecialist van Expertisecentrum Horeca. Zij keken naar allerlei criteria, zoals openstelling, duurzaamheid en exploitatie. Maar ook of het project past bij de plek en de omgeving. Het plan “Lokaal bij Chris” scoorde het beste op die criteria. Samen met de gemeente gaat deze ondernemer de plannen verder uitwerken en realiseren.

Verbinding met het centrum

De nieuwe horeca is onderdeel van de herinrichting van de Lingeoever. De gemeente werkt op basis van een visie voor het gebied. We willen het centrum en de Linge beter op elkaar aan laten sluiten. Dat doen we door het terrein opnieuw in te richten. We zorgen bijvoorbeeld voor betere toegankelijkheid en een wandelboulevard. Ook maken we met een breed pad een verbinding tussen het winkelgebied en de rivier. Daarnaast verandert de jachthaven en wordt het gebouw van de watersportvereniging verplaatst. Tenslotte krijgt de uitstraling van de omgeving een update.

Gemeente West Betuwe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden