Eeen uitdagend schoolplein met groen
Eeen uitdagend schoolplein met groen (Foto: Kees van der Grijn)

Meer natuur op het schoolplein

De Openbare Daltonschool Meester Aafjes in Meteren heeft er werk van gemaakt. "De wens van leerlingen om meer groen en natuur op het schoolplein te realiseren", zegt directeur Willem Snel, "is vervuld."

Meteren - "Ze wilden meer uitdaging, meer natuur en ook mooie plekjes om te rusten, of spelletjes te doen. Dat is niet alleen fijn voor onze leerlingen, maar ook voor de buitenschoolse opvang en de kinderen uit de wijk die hier komen spelen. Een groen schoolplein werkt stimulerend voor leerlingen om meer te bewegen en te ontdekken en het ziet er ook veel aantrekkelijker uit. Het is goed om in aanraking te komen met de bomen en planten, maar ook met de insecten die daarop voorkomen. Als kinderen bijvoorbeeld tuintjes met kruiden verzorgen is dat bijzonder leerzaam", legt Willem Snel uit.

Het groene schoolplein kwam tot stand met medewerking van heel veel partijen, waaronder de leerlingen, leerlingenraad, ouders, ouderraad, BSO etc. Mede dankzij een financiële bijdrage van onder andere de Provincie Gelderland en Rabobank West Betuwe kon het plan gerealiseerd worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden