<p>Maandag 26 oktober was de fietsverlichtingscampagne AAN in het donker. De campagne herinnert jongeren eraan om hun fietsverlichting op orde te hebben. Wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de politie en BOA&rsquo;s waren ook aanwezig. Zij staken op locatie de handen uit de mouwen.</p>

Maandag 26 oktober was de fietsverlichtingscampagne AAN in het donker. De campagne herinnert jongeren eraan om hun fietsverlichting op orde te hebben. Wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de politie en BOA’s waren ook aanwezig. Zij staken op locatie de handen uit de mouwen.

(Foto: )

Start fietsverlichtingscampagne in West Betuwe

Op 26 oktober was er een geslaagde start in West Betuwe van de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’. Deze campagne wijst jongeren op het gebruik van fietslampjes. 

Geldermalsen - Fietsers waarbij de verlichting op orde was, maken kans op een bioscoopbon. Was de verlichting kapot? Dan kregen de jongeren een gratis fietslampje en oplader mee. Wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de politie en BOA’s waren ook aanwezig.

Iedereen weet het: fietsen met verlichting is een stuk veiliger. Niet alleen voor de fietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Uit onderzoek blijkt dat goede fietsverlichting zorgt voor twintig procent minder ongevallen in het donker. Ze worden zo minder snel slachtoffer. Steeds meer mensen beseffen dat. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. De actie ‘AAN in het donker’ richt zich met name op die doelgroep. De campagne herinnert jongeren eraan om hun fietsverlichting op orde te hebben. Juist in de donkere dagen.

Waarom deze actie?
De campagne is een initiatief van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering voeren het uit. De komende maanden zijn er in Gelderland en Overijssel meer dan vijftig acties. Allerlei gemeenten doen mee. De campagne duurt tot februari 2021. Meer informatie via de Instagrampagina via AAN.in.het.donker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden